English | Magyar
JS ki | CSS ki | Ékezetek ki | HiContrast
Lapozó:  (0 - 1424) 
<== | ==>
Ugrás a végére | Összes megjelenítése | Utolsó oldal
OpenOpera patches | Opera-SSL patches | Opera 12.15 source (Git repository) | Opera 12.15 source (Torrent) | Opera internal pages | Otter Browser Linux x64 - Qt5.15.2/QtWebKit5.602.1 (2024.04.27. 20:05)
OS for MC680x0 | OS for PPC | OS for Sparc64 | besztofbégéaefcé | CSÉNDZSLOG | WebToolz | DDG Shit Filter | Google Shit Filter | Progz | Fast CSS Box | Browser | OS | Agent | Statisztika | BBCode
Monospace font-family: Courier New | Browser default monospace
Email értesítő / Email notification ===> 
Keresés
Σ: 16 post

saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
6714 | #27d0 | ^ | Idézet | Fri, 13 Sep 2013 01:39:53 +02
84.3.*.* winhate Mozilla Firefox Hungary *.catv.pool.telekom.hu
"Épp a német verzióért szól be? O_O (BTW, ti egy IRC csatornán rohadtok, vagy mi? Mert az egyik quote IRC-es.)"

Gondolhatod, hogy nem miatta vagyok fenn. Gabu időnként alapvetően egész szórakoztató dolgot is tud produkálni (pl. a Yourbankos irományai), de alapvetően ez nem változtat azon, hogy egy tajparaszt. Csak hogy a helyzet "komolyságát" átérezd: Alapvetően a freenode-n volt a channel, majd azért kellett átvinni a fél channelt az IRCNet-re, mert a 384, 486, Alpha vagy valami egyéb kőkorszaki villanytemetője, amit routernek használt már nem bírt el még egy IRC szerver kapcsolatát. Meg állítólag kiköltözött valahova a faszba egy tanyára, mert valahogy nem találta a társaságát.

A licenc-es dolgot meg egyik ismerős foglalta össze legjobban IRC-en: " nem tudom, elvesztettem a fonalat, amikor a fotelnáci az angolszász kulturfölényért harcol, a amgyar elfogadott német jövevény ellenében"

"BMF-en állítólag kötelezően valami kinektes lóhuggyal kellett baszni a rezet."

Nem kötelező. IAR szakirányon (Informatikai és Automatizált Rendszerek, a tanár, aki tartja elég komolyan veszi, főleg gépi látás opcionálisan valami robotépítés, automatizálás szokott lenni ott a téma) szokta mondani a tanár, hogy van pár darab a sulinak, ha esetleg valaki azzal szeretne kísérletezni. Nem azért, mert MS, hanem mert sokmindenre használható technológia és kifejezetten jó ár/érték aránnyal rendelkezik, ha a profi cuccokhoz viszonyítjuk. (Kiba. drágák a műszerek, szenzorok. Egyik teremben pl. volt 3DConnexion "egerek" - Logitech leányvállalat, jellemzően profi, 3D-s irányításhoz, pl. repülő-, tengeralattjáró-, űrhajószimulátorhoz, robotkarhoz, stb. használható cuccokat gyárt. Ilyen nagy tekerentyű van a közepén, annyival több, mint egy D-pad, hogy nem csak lenyomni, meg 4 irányba mozgatni tudod, hanem felfele húzni és forgatni is. Rákerestem az árára ilyen 100-150K/db-os áron mozognak. (Azért ezt mondom, mert fingom nincs, hogy milyen áron mennek a különféle kamerák, infralámpák, stb. és akkor abból még mindig neked kellene egy eszközt faragnod.)) Ehhez képest a Kinect-ben meg olcsón kapsz egy kész, jól használható eszközt, jól használható API-val mindennel, ami meglehetősen sok mindenre használható. (Nem véletlen, hogy szeretik az egyetemek felhasználni ott, ahol csak tudják.)

Ilyesmi:

http://forums.autodesk.com/t5/image/serverpage/image-id/55404i3141575FFF0E8097/image-size/original?v=mpbl-1&px=-1

"Kurwa érdekes, hogy ez a követelmény és nem az, hogy a program működjön. Sose tudtam, hogy mit lehet bármilyen épelméjű feladatról hatvanezer oldalt rizsázni. Ilyenkor örülök, hogy otthagytam a kibaszott iskolát, amúgy sem mérnököket képeztek, hanem matematikusokat és eszerint: írókat."

Igen, valahol ez jellemző a legtöbb informatikusra. Kódot fosni szeret, de tervezni és dokumentálni azt nem. Aztán persze megy az anyázás, hogy de hogy is gondolta az előző ember, akitől átveszed. Mondjuk nagyobb multiknál erre azért jobban figyelnek, főleg, ha valami kritikusabb helyre megy a cucc.

Ja és de, a programnak működnie kell. De attól még tudnod kell bizonyítani, hogy nem csak leültél és összefostál valamit, hanem utánajártál, hogy más mit ért már el ebben a témakörben, hogyan tervezed megvalósítani, utána azt hogyan tesztelted, mire jutottál, stb.

Harmadrészt meg nem szoftverfejlesztés a szakdolgozat, hanem azt kell prezentálnod, hogy képes vagy egy feladatot mérnökként megoldani. Szólhat az algoritmusod, mittudomén egy új deduplikációs eljárásról is vagy szólhat akár csak tervezésről, ahol mondjuk maximum prototípusokat, "eldobható", proof-of-concept programocskákat készítesz nem konkrétan egy rendszert építesz fel.

"Igen, nem az számít, hogy jól csinálod, hanem, hogy hogy csinálod. :/"

Na most ez a jól csinálod témakörre egy példa. Volt egy pókhálós projekt, miután Szatiékkal sikerült megértetni, hogy nem lehet úgy csinálni, mint ahogy szoktuk nagyjából ment úgy, ahogy a mintakönyvben meg volt írva: rendesen fel lett mérve a projekt, abból készült egy funkcionális specifikáció, ami lett vagy 40 oldal, viszont az utolsó szögig le volt írva benne, hogy mit fogunk szállítani meg nagyon minimális arról, hogy mivel fog készülni (tech adat kb. fél oldal volt benne). Ez utána alá lett íratva velük (bááár, kételkedem abban, hogy Szatiéknak valóban volt annyi eszük, hogy aláíratták és csak mondták nekünk). Műszaki doksi mondjuk meg lett spórolva sok helyen, igaz nagyjából adta magát a keretrendszer. Alapvetően egy napot csúsztunk vele, az is két apróbb hiba javítása miatt. Élmény volt lekódolni, picsa egyszerű dolgunk volt, hogy mindent tudtunk előre tervezéskor, nem volt utólagos variálás, stb.. Plusz a következő ember, ha hozzányúl tudni fogja, hogy mi volt a feladat, mit kellett tudni, mit hol talál meg, stb. Volt még egy nagyobb modul egy nagy rendszerben (kb. másfél-két hónap volt a fejlesztési ideje annak), ahhoz is készült vagy egy 50 oldalas funkcionális doksi (bár 10-15 meg lett spórolva azzal, hogy a modul két funkciója nagyon hasonlóan működött és csak annyi volt, hogy ua. mint a másik), plusz talán 10-15 oldal még instrukciók annak, aki kódolta. Na ott sem volt sok gond a kódolással.

Szóval igen, ezek működő dolgok. Csak sokan lusták. Mi is azok voltunk, mert egy csomó mindent megspóroltunk, de a funkcionális spec. az nagyon kellett, hogy ne legyen ilyen utólagos "de nem ezt rendeltük meg" vita valamint, hogy előre végiggondoljuk az egészet és ne 3 héttel az implementálás kezdete után jöjjünk rá, hogy máshogy kellett volna. Mint az oly' sokszor történt azelőtt.

"Valami nagyon nem stimmel. Az ELF header-t a kernel értelmezi betöltéskor. Ha épp a kernelt töltjük be, akkor mi fogja értelmezni az ELF headert? Átugrás az nem értelmezés, ennyi erővel lehet csupa nulla az egész amit átugrik."

Szerintem úgy, hogy messziről elkerüli a headert és egyből a head.S startup_32() "függvényére" ugrik a már kicsomagolt kódban. Mikor fordítod/linkeled a kernelt, tudod, hogy mi hova kerül ezt fel lehet használni. De majd holnap megpróbálom éberebb fejjel ismét értelmezni, mert már megint félálomban írok.

"Bazmeg, felejtsétek már el ezt a kibebaszott "MZ"-t!"

Nyugi már, nekem is az volt a feltételezésem, hogy semmi köze hozzá, ezért is kezdtem utánaolvasni, hogy hogy is van az.

"Pöcsöm tehénkedjen annyiszor a shiftre."

SCCCP, többit a VS kiegészíti ;)

"Mindjárt kész van a winfosos része is, aztán fel lehet rakni a SourceForge-ra, aztán vigyék, egyék."

Szvsz. bármit, csak azt ne... Van Google Code, Codeplex, BitBucket vagy ezer más kódtároló oldal, SF elég nyomi.


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
5445 | #27d1 | ^ | Idézet | Sat, 14 Sep 2013 19:18:13 +02
84.3.*.* Linux x86 Opera Classic Hungary *.catv.pool.telekom.hu
@saxus:
Gondolhatod, hogy nem miatta vagyok fenn.
Nem gondoltam, nem is mondtam. Azt kérdeztem, hogy ugyanott rohadtok-e.
@saxus:
de alapvetően ez nem változtat azon, hogy egy tajparaszt.
Én nem akarom védeni, de mi is bunkók vagyunk. Te ráadásul még troll is.
@saxus:
Csak hogy a helyzet "komolyságát" átérezd: Alapvetően a freenode-n volt a channel, majd azért kellett átvinni a fél channelt az IRCNet-re, mert a 384, 486, Alpha vagy valami egyéb kőkorszaki villanytemetője, amit routernek használt már nem bírt el még egy IRC szerver kapcsolatát.
Ezt most nem értem. A csatornát azért kellett átköltöztetni, mert Gabu nem bírt felcsatlakozni egy újabb IRC szerverre?
@saxus:
Meg állítólag kiköltözött valahova a faszba egy tanyára, mert valahogy nem találta a társaságát.
Hát ezt viszont én is szívesen megcsinálnám, csak én beszereznék mellé még egy ilyet és ezzel kergetném el vagy lőném szitává a póstásokat, meg a leóvasókat, meg mindenkit aki oda akar jönni.
@saxus:
A licenc-es dolgot meg egyik ismerős foglalta össze legjobban IRC-en: " nem tudom, elvesztettem a fonalat, amikor a fotelnáci az angolszász kulturfölényért harcol, a amgyar elfogadott német jövevény ellenében"
Hát ez az amit én se értek...
@saxus:
Igen, valahol ez jellemző a legtöbb informatikusra. Kódot fosni szeret, de tervezni és dokumentálni azt nem.
Ezzel most rám céloztál? Ami azt illeti dokumentálni tényleg nem szeretek, de tervezni igen, szóval mellé, de egyébként dokumentálásról te csak ne prézsmitálj, ld. később. Egyébként meg amiről te beszéltél az meg a másik oldala a lónak: kódolni nem tud, de a doksiban a rizsát fosni azt igen.
@saxus:
De attól még tudnod kell bizonyítani, hogy nem csak leültél és összefostál valamit, hanem utánajártál, hogy más mit ért már el ebben a témakörben,
Mert ugye, ha nem jártam utána, hanem saját kútfőből oldottam meg, akkor az csak fos lehet.
@saxus:
Harmadrészt meg nem szoftverfejlesztés a szakdolgozat, hanem azt kell prezentálnod, hogy képes vagy egy feladatot mérnökként megoldani.
Plz. #define mérnök
Mert amit én tapasztaltam:
Assembly-ből mindenki csak bukdácsolt, nekem odaadták azt a vizsgafeladatot, amit kivettek a tantervből, mert anno mindenki elhasalt, hogy van rá X hetem, csináljam meg. Másnapra kész volt. (Sz*rk 2020.12.20.: Egyébként itt van az a bizonyos vizsgafeladat, itt pedig a megoldása.)
Digittechnikán nem jártam be egyik félévben sem, engem a tanár külön ültetett és külön feladatot adott, hogy ne tudjanak rólam puskázni, ők szimpla igazságtáblák kapus megvalósításaival szerencsétlenkedtek, én léptetőregisztereket terveztem.
Matekból ötször buktam meg. A végén semmilyen tárgyat nem tudtam felvenni. Az iskolát nem tudtam befejezni. (Más kérdés, hogy én el se akartam kezdeni, de ez hosszú.)
Ez hát az info vagy villanymérnök? Matematikus?
@saxus:
Műszaki doksi mondjuk meg lett spórolva sok helyen, igaz nagyjából adta magát a keretrendszer. Élmény volt lekódolni, picsa egyszerű dolgunk volt, hogy mindent tudtunk előre tervezéskor, nem volt utólagos variálás, stb.. Plusz a következő ember, ha hozzányúl tudni fogja, hogy mi volt a feladat, mit kellett tudni, mit hol talál meg, stb.
Na egyfelől ezért ne szóljál te be doksira, másfelől meg Szati nekem egész mást mesélt, konkrétan azt, hogy most már teljesen átálltak Symfony-ra, mert a te rendszered kurwára nincs ledokumentálva és nem talált hozzá fejlesztőt: írd és mondd, amit te odafostál nekik, az konkrétan használhatatlan bármilyen fejlesztési célra - azokat a portálokat viszi, amiket te írtál vele és ezzel kifújt.
@saxus:
Szóval igen, ezek működő dolgok. Csak sokan lusták. Mi is azok voltunk, mert egy csomó mindent megspóroltunk, de a funkcionális spec. az nagyon kellett, hogy ne legyen ilyen utólagos "de nem ezt rendeltük meg" vita valamint, hogy előre végiggondoljuk az egészet és ne 3 héttel az implementálás kezdete után jöjjünk rá, hogy máshogy kellett volna. Mint az oly' sokszor történt azelőtt.
Ezt megint nem tudom kinek mondod; nekem? Én nem szoktam specifikálni? Ha hagynak akkor szoktam.
@saxus:
Szerintem úgy, hogy messziről elkerüli a headert és egyből a head.S startup_32() "függvényére" ugrik a már kicsomagolt kódban. Mikor fordítod/linkeled a kernelt, tudod, hogy mi hova kerül ezt fel lehet használni.
Erről beszéltem, ez nem értelmezés, csak nem a 0. byte-tól kezdi a futást, mert átugorja a headert. Mondom ennyi erővel lehet tiszta nulla az egész fejléc, nem kell oda egy normál ELF-header, sőt semmilyen, minek, ha úgyis csak átugorja?
De nem is kell ezen vitatkozni, amikor a kernelt töltöm be, akkor annak nem lehet semmilyen headerje, mert a headereket már a kernel értelmezi - az övét ki értelmezné?
@saxus:
SCCCP, többit a VS kiegészíti ;)
Fogadjunk, hogy gyorsabban írom be, hogy gotoxy, mint te azt a hosszú szart autocomplete-tel. Egyébként amúgyis: mi a fárasnak mixed-case kódot írni?
@saxus:
Szvsz. bármit, csak azt ne... Van Google Code, Codeplex, BitBucket vagy ezer más kódtároló oldal, SF elég nyomi.
Who cares? Nem mindegy melyik? Akár mindre feltöltheti, többen szedik le!


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
1559 | #27d2 | ^ | Idézet | Sun, 15 Sep 2013 00:01:56 +02
84.3.*.* winhate Mozilla Firefox Hungary *.catv.pool.telekom.hu
" A csatornát azért kellett átköltöztetni, mert Gabu nem bírt felcsatlakozni egy újabb IRC szerverre?"

Igen.

"mert a te rendszered kurwára nincs ledokumentálva"

El lett kezdve. Csak hát fontosabb volt, hogy mindig "beszéljünk róla", minthogy csináljunk valamit. Aztán naponta megbeszéltük újra ugyanazt. Persze, ha a semmittevés helyett esetleg csináltuk volna, akkor rég meglettünk volna azzal, amire mindig az volt a válasz, hogy "de ez túl sok idő". (Azt hiszem, jól jellemzi az az eset, mikor Misi meg FP kivonult egy ilyen meetingről, hogy "bocs Szati, nekem dolgoznom is kell".

A dokumentációról meg... Egyszer Misivel összefutottunk Fercsivel, ő is előadta, hogy mennyire fasza, hogy Symphony és MÁR KEZDENEK közelíteni a projektek a határidőkhöz. Na itt azért eldurrant az agyam, mondtam neki, hogy az új E-tant befejeztük egy nap híján időre. (Doksival). Erre? "Milyen e-tan?" Na kössz.

Igen, nem volt részletesen kidolgozott dok. hozzá. Mármint a kerethez. Érdekes módon Misi, FP és a mostani kollégám az Emponál is meg tudta tanulni. Nem ez a doksi hiányzott nagyon, hanem, hogy mit is kell csinálni.

" minek, ha úgyis csak átugorja?"

Mert ilyet csinál a linker. Gondolom egyszerűbb volt valami kész megoldást használni, ami mondjuk odarak párszáz byte egyéb "szemetet", mint emiatt feltalálni újra a spanyol viaszt.

"az övét ki értelmezné?"

Minek kell egyáltalán értelmeznie bárkinek is? Annyit kell tudnia a loadernek, hogy honnan kell indítani.


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
2596 | #27d3 | ^ | Idézet | Sun, 15 Sep 2013 01:03:56 +02
84.3.*.* Linux x86 Opera Classic Hungary *.catv.pool.telekom.hu
@saxus:
Igen.
És nem mondták neki, hogy oldja meg magának?
@saxus:
Egyszer Misivel összefutottunk Fercsivel, ő is előadta, hogy mennyire fasza, hogy Symphony és MÁR KEZDENEK közelíteni a projektek a határidőkhöz.
Na nehogy azt hidd, hogy én szimfonifan vagyok, utálom mint a fost és Szatinak is megmondtam, hogy szerintem rossz lóra tett vele...de itt nálunk is az volt, most már N alkalommal, hogy megjósoltam jóelőre a főnöknek, hogy a szimfonival befürdik, nem hisz nekem, aztán befürdik. Az első eset a tescomobile.hu volt, a szimfonis csapat egy hónap alatt nem tudta összerakni; mi Mcloaddal és Force-szal egy hétvége alatt megcsináltuk. Kommentáljam? Szimfoni sux. (Most a legutóbbi 16 órás éjszakai műszak is ezért volt, mert mindenáron szimfosival akarta megcsinálni, aztán mindenkinek (nekem is) beletört a bicskája, x nap alatt zéró eredmény, aztán maradt egy nap és gyorsan meg kellett csinálni, megcsináltam a saját módszeremmel.)
De ettól még a te rendszered is egy borzalom volt, legalábbis amire még emlékszem belőle így fél évtized távlatából, szerencsére a nagyrészét elvitte az idő... Ugyanaz az elbaszott koncepció: írjunk komplex alkalmazást szkriptnyelvben, lehetőleg vastagon O3P-s hozzáállással, mert az a jó. (Nem.)
@saxus:
Érdekes módon Misi, FP és a mostani kollégám az Emponál is meg tudta tanulni.
Megtanulni bármit meg lehet, ha van aki megtanítja. Mivel te már nem dolgozol Szatinak, így nehezen taníthatnád meg az új embereknek.
@saxus:
Nem ez a doksi hiányzott nagyon, hanem, hogy mit is kell csinálni.
Éééértem, ha te ülsz le és fosod a dokumentálatlan kódot (mert ott ezt csináltad), akkor az oké, de ha más, akkor az amatőr, meg szar, meg mittudomén.
Egy a jelszó,
kettős mérce!
Állj közénk és
harcolj érte!
@saxus:
Mert ilyet csinál a linker. Gondolom egyszerűbb volt valami kész megoldást használni, ami mondjuk odarak párszáz byte egyéb "szemetet", mint emiatt feltalálni újra a spanyol viaszt.
Minek egyáltalán header? Nem tud rawot forgatni?
@saxus:
Minek kell egyáltalán értelmeznie bárkinek is? Annyit kell tudnia a loadernek, hogy honnan kell indítani.
Bazmeg...
Ugorj neki mégegyszer annak amit írtam, mert én ezt írtam, hogy mégis mi a francnak header, ha úgysem értelmezi, hanem csak átugorja! Az egész rantomnak ez volt a lényege, hogy egy kernel - vagy bármi standalone cucc - binárisa az headerless.
HUBAZMEG.

Muzajka itte'.


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
1465 | #27d4 | ^ | Idézet | Sun, 15 Sep 2013 17:08:09 +02
84.3.*.* winhate Mozilla Firefox Hungary *.catv.pool.telekom.hu
"Minek egyáltalán header? Nem tud rawot forgatni?"

" Az egész rantomnak ez volt a lényege, hogy egy kernel - vagy bármi standalone cucc - binárisa az headerless."

Se a Windows, se a Linux, se a BSD-k, se az OSX nem headerless kernelt. De gondolom a többinél se álltak neki saját linkert írni. Egyrészt, mert ezekhez mind tartozik már valamilyen loader, de az is jellemzően két stage-ra van bontva: az első egy <512 byte-s cucc, ami betölti a stage2-t, az meg utána csinál minden egyebet. De azon se lepődnék meg, hogy ha az is már valami szabvány PE/ELF/akármi cucc lenne. (legalábbis a LILO és a GRUB ilyen, többit nem néztem.)

"Éééértem, ha te ülsz le és fosod a dokumentálatlan kódot (mert ott ezt csináltad), akkor az oké, de ha más, akkor az amatőr, meg szar, meg mittudomén."

Érdekes, hogy a funkcionális specifikáció része már a második hozzászólásodnál kerüli el a figyelmed. Igen, API doc nem volt, PHPDoc-ban is hiányos volt. Voltak viszont mintának kikiáltott modulok és volt egy nagyvonalú áttekintés a rendszerről. (Néhány OSS projekt még itt sem tartott.) De szerintem neked nem ez volt a fő bajod a keretrendszerrel, hanem az, hogy OOP. Mellesleg ez a keretrendszer tök jól megy most a TBC alatt, félig-meddig át lett már rakva erre.

"Mivel te már nem dolgozol Szatinak, így nehezen taníthatnád meg az új embereknek."

Szati magának köszönheti azt, hogy ott fél év alatt a teljes gárda kicserélődött.


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
712 | #27d5 | ^ | Idézet | Sun, 15 Sep 2013 17:13:32 +02
84.3.*.* winhate Mozilla Firefox Hungary *.catv.pool.telekom.hu
"És nem mondták neki, hogy oldja meg magának?"

Gabunak érvelni? :)))) Hamarabb állsz át OOP-re, minthogy hallgasson másra. (Eredmény: most van két channel, kb. 50-60%-os átfedéssel. Valóban megérte a szarja miatt kettészakítani a társaságot...)

Egyébként off: csak szerintem egyre fosabb a youtube playere? Akad, megszakad, újratöltés után "sajnálatos hiba történt", hol a Flash, hol a HTML5-ös player működik, ha megpróbálok 720/1080p-re felváltani (mert mondjuk szöveg is van, és jó lenne látni), garantáltan megáll, stb. (OS-től, böngészőtől független). Na meg most a beállítások részt is berakták egy menü alá, szóval ami eddig 1-2 kattintásból megoldható volt, az most 3-4... /o\



saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
446 | #27d6 | ^ | Idézet | Sun, 15 Sep 2013 18:07:32 +02
84.3.*.* winhate Mozilla Firefox Hungary *.catv.pool.telekom.hu
Na, itt van még valami, amire egyikünk se gondolt:

"180256 <ahoka> header nelkul is lehet
180302 <ahoka> csak symbolum tablad honann lesz?"

Ami hát nem árt a debughoz.

"180352 <ahoka> flat binary-t lehet bootolni amugy
180402 <ahoka> csak azert nem 82-ben elunk
180423 <ahoka> multiboot specet olvasd el"

http://www.gnu.org/software/grub/manual/multiboot/multiboot.html

Ennyi infót kaptam.


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
2459 | #27d7 | ^ | Idézet | Sun, 15 Sep 2013 21:47:00 +02
84.3.*.* Linux x86 Opera Classic Hungary *.catv.pool.telekom.hu
@saxus:
Gabunak érvelni? :)))) Hamarabb állsz át OOP-re, minthogy hallgasson másra.
Az OOP-al nincs bajom, az általad és még néhány dzsuva/cisztafosnet mániás által preferált O3P-vel van bajom.
De ez most mellékes, értem az analógiát: nem lehet meggyőzni. De én nem is azt mondtam, hogy valaki meggyőzi, hanem az op vagy opok, vagy a memberek közlik vele, hogy nem foglalkoznak az ő technikai problémájával, hanem oldja meg magának. Én ezt kérdeztem, hogy ezt senki nem mondta neki, hogy egyéni szoc. probléma?
@saxus:
(Eredmény: most van két channel, kb. 50-60%-os átfedéssel. Valóban megérte a szarja miatt kettészakítani a társaságot...)
Jó, hát ha egy IRC channel ennyitől kettészakad...vagy Gabu ennyire VIP?
@saxus:
Egyébként off: csak szerintem egyre fosabb a youtube playere? Akad, megszakad, újratöltés után "sajnálatos hiba történt", hol a Flash, hol a HTML5-ös player működik, ha megpróbálok 720/1080p-re felváltani (mert mondjuk szöveg is van, és jó lenne látni), garantáltan megáll, stb. (OS-től, böngészőtől független). Na meg most a beállítások részt is berakták egy menü alá, szóval ami eddig 1-2 kattintásból megoldható volt, az most 3-4... /o\
Nem, a tecsőpléjer szerintem is egyre fosabb és fosabb, nem egyszer rantoltam már itt erről, kb. az összeset amit felsoroltál, meg tudom erősíteni. (Illetve azt nem tudom, hogy OS-től is független-e, mert nekem csak Linuxom van.)
@saxus:
Na, itt van még valami, amire egyikünk se gondolt:

"180256 <ahoka> header nelkul is lehet
180302 <ahoka> csak symbolum tablad honann lesz?"

Ami hát nem árt a debughoz.
Oké, ez igaz, de debug symbolokat egy "production release"-ből azért illik strippelni, már csak azért is, mert sokszorosára nő tőle az executable rész.
@saxus:
"180352 <ahoka> flat binary-t lehet bootolni amugy
180402 <ahoka> csak azert nem 82-ben elunk
180423 <ahoka> multiboot specet olvasd el"

http://www.gnu.org/software/grub/manual/multiboot/multiboot.html

Ennyi infót kaptam.
Bármilyen egyéb info van a betöltendő binárisban, azt valaminek értelmezni kell, tehát ha van, akkor az feltételezi valaminek a jelenlétét, ami előtte töltődött be, pl. egy intelligens bootloader. De amúgy a minimum az egy bootblokk és egy raw binary.

Off: Nem tudom te láttad-e már /bin/laden urat? XDDD
kemíííí! Itt vár a tévéd, elviszed akkor?


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
693 | #27d8 | ^ | Idézet | Sun, 15 Sep 2013 21:53:11 +02
84.3.*.* winhate Mozilla Firefox Hungary *.catv.pool.telekom.hu
"De amúgy a minimum az egy bootblokk és egy raw binary."

Ja a minimum, ha saját loadert írsz. Csak erre írta ahoka, hogy nem 1982-t írunk. Úgy néz ki, ezzel a multiboot specificationnal gyakorlatilag azt próbálták megoldani, hogy legyen egy szabványos mód az OS-ek betöltésére: legyen valahol az image első 8K-jában benne a multiboot header, oszt' jónapot. Onnan kezdve lehet flatbin, a.out, ELF, PE, vagy akármi, ami ezt ismeri, be tudja tölteni. Az meg csak segíti a létrehozást, debugolást (akár vannak külön symbolok, akár nem), hogy egy ismert formátum és nem valami tök egyedi.

parancssor.info-t meg láttam. Poliverzum, meg a "hozzáértés" jól mutatkozik rajta.


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
1266 | #27d9 | ^ | Idézet | Sun, 15 Sep 2013 22:23:02 +02
84.3.*.* Linux x86 Opera Classic Hungary *.catv.pool.telekom.hu
@saxus:
Ja a minimum, ha saját loadert írsz. Csak erre írta ahoka, hogy nem 1982-t írunk. Úgy néz ki, ezzel a multiboot specificationnal gyakorlatilag azt próbálták megoldani, hogy legyen egy szabványos mód az OS-ek betöltésére: legyen valahol az image első 8K-jában benne a multiboot header, oszt' jónapot. Onnan kezdve lehet flatbin, a.out, ELF, PE, vagy akármi, ami ezt ismeri, be tudja tölteni. Az meg csak segíti a létrehozást, debugolást (akár vannak külön symbolok, akár nem), hogy egy ismert formátum és nem valami tök egyedi.
Én ezt értem, csak ezzel egy baj van, hogy akkor már nem a kernel az első amit betölt, hanem egy intelligens bootloader, egy de-facto minikernel. A mechanizmus továbbra is ugyanaz, hogy az eszköz bootszektorát felhúzza a gép és abban van, hogy honnan töltsön. Az, hogy most már nem a kernelt tölti be kapásból, hanem egy kiokosított loadert, az részletkérdés, itt a loader az amit a gép betölt és annak megint csak nem lesz fejléce. Az első bináris amit betölt, annak garantáltan nincs fejléce.
@saxus:
parancssor.info-t meg láttam. Poliverzum, meg a "hozzáértés" jól mutatkozik rajta.
Azt én nem tudom. Énnekem a figura tetszik a főoldalon; mikor megláttam, hanyattestem a székkel a röhögéstől. XD


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
432 | #27da | ^ | Idézet | Mon, 16 Sep 2013 01:13:55 +02
84.3.*.* winhate Mozilla Firefox Hungary *.catv.pool.telekom.hu
"hanyattestem a székkel a röhögéstől."

Mi is. Aztán tovább olvastunk. Aztán tovább szakadtunk a röhögéstől. Közben próbáltuk kitalálni, hogy hogy van ideje ennyi fasságot összehordani.

"itt a loader az amit a gép betölt és annak megint csak nem lesz fejléce"

A stage1-nek legalábbis. A GRUB stage2-jének már pl. van. De 512 byte-ban nem nagyon lehet csodát csinálni, ezért van 2-3 fokozatú loaderek manapság.


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
816 | #27db | ^ | Idézet | Mon, 16 Sep 2013 01:41:00 +02
84.3.*.* Linux x86 Opera Classic Hungary *.catv.pool.telekom.hu
@saxus:
Mi is. Aztán tovább olvastunk. Aztán tovább szakadtunk a röhögéstől. Közben próbáltuk kitalálni, hogy hogy van ideje ennyi fasságot összehordani.
Engem igazából nem nagyon érdekelt, hogy miket írkál, eddig is csak véletlenül futottam bele a hupon az irományaiba. Mondjuk volt, amivel mélységesen egyetértettem, de volt amin a tarkómig, sőt a seggemig szaladt a szemöldököm, pl. hogy az UNIX könyvtárstruktúra egy nagy kupleráj, bezzeg a GoboLinuxban a /Programs...
@saxus:
A stage1-nek legalábbis. A GRUB stage2-jének már pl. van. De 512 byte-ban nem nagyon lehet csodát csinálni, ezért van 2-3 fokozatú loaderek manapság.
Jó, most körbejárhatjuk még ötször, cifrázhatjuk, magyarázhatjuk, de attól még a valóság ugyanaz marad: a legelső bináris amit beránt, az biztosan headerless.


Prometheus  (statz) Főfasz
#3, Főfasz (1824)
93 | #27dc | ^ | Idézet | Mon, 16 Sep 2013 07:26:16 +02
80.99.*.* winhate Mozilla Firefox Hungary *.catv.broadband.hu
Jól leszerveztétek a hétvégét...
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/aLK8Myx_460sa.gif


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
63 | #27dd | ^ | Idézet | Mon, 16 Sep 2013 14:59:02 +02
84.3.*.* Linux x86 Opera Classic Hungary *.catv.pool.telekom.hu
Nem értem rá, de ezt mondtam előre.
Mi ez a nyalizós kecske? :D


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
969 | #27de | ^ | Idézet | Wed, 18 Sep 2013 03:03:24 +02
84.3.*.* winhate Mozilla Firefox Hungary *.catv.pool.telekom.hu
PostgreSQL + Slony-I = nos, picit nagyobb a belépő küszöb, mint egy sima PostgreSQL-nél. De ha egyszer összeáll (=ezercsillió script legyártása mindenféle esetre, amit nem lehet 10000x kényelmesebb módon 3 kattintással megoldani pgAdminban), akkor fasza. (Ráadásul az is aranyos, hogy a Wheezly-ből kivették a Slony-I-t, így lehet testingből felpakolni. Igaz, ez csak egy teszt VM volt, éles szerveren oldstable van, ott van csomi.)

(Rövid távú terv: BC motorja megy be egy másik bolt alá is és jó lenne a termékadatokat replikálni, lehetőleg 0 sor kódolásával, ha már egyszer létezik mindenféle replikációs megoldás. Valamivel hosszabb távú terv, hogy az egész termékfeltöltést kiemelni egy önálló rendszerbe, az oldalt lebutítani egy "buta" frontend-dé, a BC-t betolni az Empo alá is és mindhárom webshop a termékfeltöltőből replikál.)

Mindegy, csak gondoltam szólok, hogy örülök, hogy ha már megint csak 4 órát (sem) tudok aludni, akkor legalább ez megy.


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
143 | #27df | ^ | Idézet | Wed, 18 Sep 2013 09:46:55 +02
84.3.*.* Linux x86 Opera Classic Hungary *.catv.pool.telekom.hu
Hirtelen nem értettem, hogy hogy kerül a motor a mostani munkahelyedre, de aztán beugrott, hogy Szati azt mondta, hogy akár ki is nyithatnátok.


English | Magyar
JS ki | CSS ki | Ékezetek ki | HiContrast
Lapozó:  (0 - 1424) 
<== | ==>
Ugrás a végére | Összes megjelenítése | Utolsó oldal
OpenOpera patches | Opera-SSL patches | Opera 12.15 source (Git repository) | Opera 12.15 source (Torrent) | Opera internal pages | Otter Browser Linux x64 - Qt5.15.2/QtWebKit5.602.1 (2024.04.27. 20:05)
OS for MC680x0 | OS for PPC | OS for Sparc64 | besztofbégéaefcé | CSÉNDZSLOG | WebToolz | DDG Shit Filter | Google Shit Filter | Progz | Fast CSS Box | Browser | OS | Agent | Statisztika | BBCode
Monospace font-family: Courier New | Browser default monospace
Email értesítő / Email notification ===> 
Keresés

Név: (max 255 byte)

Email: (max 255 byte) Nem kötelező!

Üzenet: (max 65536 kar.) 65536-0=65536




crap_vkn v4.34.0 by TCH
Thx to saxus for the escaped string decoder function (PHP), the realIP function (PHP) & the SQL handle layer (PHP), to thookerov for the int_divide function (PHP), to Jeff Anderson for the getSelText function (JS), to Alex King for the insertAtCursor function (JS), Flood3r for the new CSS styles, Pety for the spamprotection idea and some design and comfort ideas, MaxMind for the IP2Country database, famfamfam for the flags of countries and an unknown PHP programmer for the removeAccents function.



Kecskebaszók ide!