@ChatGPT:
Az ólomfőzelék egy hagyományos magyar étel, amelynek elkészítése egyszerű és ízletes. A következőkben adok egy egyszerű receptet az ólomfőzelék elkészítéséhez:
Hozzávalók:
50 dkg ólom (lehetőleg szalonnával együtt)
1 nagy fej hagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál paprika
2 dl tejföl
1 csomag petrezselyem
só, bors ízlés szerint
1 kg burgonya
Elkészítés:
Az ólomot apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A hagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk az ólomhoz, és tovább pirítjuk.
Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a lisztet és a paprikát, majd jól összekeverjük.
A keveréket felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hozzáadjuk a sót és a borsot.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a fazékba. Főzzük addig, amíg a burgonya megpuhul.
Ha elkészült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, majd alaposan összekeverjük.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok!