English | Magyar
JS ki | CSS ki | Ékezetek ki | HiContrast
Lapozó:  (0 - 1424) 
<== | ==>
Ugrás a végére | Összes megjelenítése | Utolsó oldal
OpenOpera patches | Opera-SSL patches | Opera 12.15 source (Git repository) | Opera 12.15 source (Torrent) | Opera internal pages | Otter Browser Linux x64 - Qt5.15.2/QtWebKit5.602.1 (2024.04.27. 20:05)
OS for MC680x0 | OS for PPC | OS for Sparc64 | besztofbégéaefcé | CSÉNDZSLOG | WebToolz | DDG Shit Filter | Google Shit Filter | Progz | Fast CSS Box | Browser | OS | Agent | Statisztika | BBCode
Monospace font-family: Courier New | Browser default monospace
Email értesítő / Email notification ===> 
Keresés
Σ: 16 post

kemi  (statz) Főfasz
#2, Főfasz (2970)
512 | #1460 | ^ | Idézet | Sun, 03 Jul 2011 10:25:58 +02
178.164.*.* Unknown Unknown Hungary *.pool.digikabel.hu
Hát, hogy Vágási Ferinek lesz-e ötvenezer forintja, hogy megvehesse azt az új eredeti mikroszoftvindózhét programot, az az ő dolga. Ha nem, akkor letorrentezi. De legalább nem a mi adóforintjainkból veszik az M$ termékeket. A nyílt forrású szoftverek promotálása pedig javít a szoftverpiac helyzetén. Mindenkinek joga van eldönteni mit akar használni. Véleményem szerint otthonra bőven elég egy LibreOffice ingyen, minthogy 30k forintot költsek egy MS Officera. Lehet hogy többet tud, de a felét se használom ki.


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
896 | #1461 | ^ | Idézet | Sun, 03 Jul 2011 11:28:22 +02
78.92.*.* Unknown Unknown Hungary *.pool.t-online.hu
saxus írta/wrote:
Ez a makosteszta gyerek meg meg mindig nem adta fel? :) Neha hozzam is befigyel, de miutan tetelesen leszartam, amit mondott, egyre ritkabban.
Sajnos nem. Én is leszartam egy darabig, de itt nem adja fel, hanem helyette a hátam mögött lejáratóhadjáratot szervez, a nevemben írogat, zaklat IRC-n és teleszemeteli a gugli kereséseinket. Na de sebaj. Nemsokára megyek szabadságra, egyik nap szakítok erre időt, beugrok a rendőrségre és teszek szépen egy feljelentést, zaklatásról, hitelrontásról és szándékos károkozásról.
Az üzeneted többi részére kemi már válaszolt, én csak egyetérteni tudok azzal amit mondott; vegye meg (vagy inkább warezolja le) magának mindenki a winfost, ha azt akar, de énvelem senki ne akarja kifizettetni. :)
BTW, hallom szerváltál egy Mac-et. Milyen az OSX? Gondolom jobb, mint egy Linux, de te mit tapasztaltál?


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
13935 | #1462 | ^ | Idézet | Sun, 03 Jul 2011 20:32:33 +02
84.3.*.* Unknown Unknown Hungary *.catv.pool.telekom.hu
@kemi: az rendben van, hogy Vágási Feri nem kap ingyenwindowst, de az egyetemeket, főisokálat még mindig az állam tartja fenn. Másrészt LibreOffice... végül is elég, csak lassú, szar, bugos és kurva kényelmetlen. Munka tekintetében meg azért ott, ahol nem csak Mancika space-l csinálja a behúzást, hanem mondjuk az Excel képességeit kicsit komolyabban használják (meglepődnél hány vállalat működik Excel/Access/vagy még mai napig VisualFox Pro alapokon!), oda viszont kell az Office. Pl. az állam kiadott egy V3 vizsgaszervező "program" nevű izét, ami gyakorlatilag egy bazinagy Excel tábla. Ha azt valaki normálisan át akarja ültetni szoftverre (akár webes, akár desktop), már annak költsége sokkal-sokkal több lesz, mint mellékelni mindenkinek egy Office-t, aki használja. És ráadásul ezt minden minisztérium külön kiadja a saját szakterületeihez.

Szóval annyira azért nem egyszerű egy ilyet kivitelezni. Nem véletlen szopnak vele nyugaton is.

---

Na, milyen jólinformált vagy :D

FIGYELEM, KISREGÉNY KÖVETKEZIK!

---

Ami azt illeti, kettőt is. Tavaly februárjában vettem egy Mini-t, ráuntam a sok macfag-antimacfag egymás anyjának emlegetésére, aztán gondoltam csak megnézem már, milyen meg volt néhány dolog, ami érdekelt és OSX kellett hozzá. Aztán most pár hónapja egy MacBook Pro-t, mert már nagyon időszerű volt lecserélni a notim, aztán úgy voltam vele, hogy a két gépből csinálok egyet. (Szóval most van egy eladó Mini-m, kisebbik Late 2009).

OSX-ről külön nem beszélnék, Apple hw nélkül csak önszopatás. A kettőt együtt fejlesztik, egymáshoz reszelik, le se szarják, hogy futna-e egy random konfiguráción. És pont ebből adódik minden előnye és hátránya: Apple. (Ja, az egy hardvergyártó, mielőtt valaki másra gondolna. Szoftver részleg nekik csak azért van, hogy eladhatóbb legyen a hw.) Maga a rendszer zárt, mint ahogy az Apple is. Attól eltekintve, hogy maga a Darwin open source (kb. valamelyik BSD alaprendszer szintje + a beemelt open source dolgok összességeként képzeld el), és egy valag dolgot visszaadnak közösbe (Webkit, pl. de ők finnanszírozzák a CUPSD-t is meg egy valag dolgot), attól még a felette lévő rész, kezdve a grafikus alrendszertől (hál'istennek nem Xfree/X.org rettenet) a felhasználói felületig már zárt. Igaz, lehet piszkálni, ha akarod a rendszert, csak nagyon nem muszáj. De ami Windowson adott a rendszer piszkálásához az nagyjából itt is megvan valamilyen formában, szóval nem vészes. (Közhihedelemmel ellentétben Windowsnak is bele lehet nyúlni nagyon keményen a lelkivilágába)

Maga a rendszer szekuricsi szempontokból szar. Látszik, hogy eddig elvoltak a maguk 5-10%-ával és nem volt komoly platform támadások célpontjából, valamint szerintem nincs meg az a szintű audit sem, amit már az MS összerakott az elmúlt 8-10 évben. De idővel ők is el fogják végezni a maguk házi feladatát szerintem (muszáj lesz).

Igaz, nekik nem kell annyit szopni a visszafelé-kompatibilitással, ugyanis ők azért pucolják rendesen a rendszert. (Pl. a mostani 10.6.x-s OSX már nem jelent meg PowerPC-re, a következő 10.7-esből dobják a Rosettát (PowerPC->x86 translator) és a Classic programok (MacOS 9.x) futtatásának lehetőségét) Igaz, általában nem jelent gondot ezek, max annak, akinek tényleg van valami régi szoftvere. (Bár az valószínűleg használja a régi gépen a régi rendszerrel, míg ki nem döglik alóla).

A rendszer stabilitása jó. Két dolgot tudnék felhozni hátránynak: egyik a memóriakezelés, ami hogy is mondjam... Hagy maga után kívánni valót, ugyanis a memóriamenedzsment policy leginkább arra emlékeztet, hogy "vegyél elég ramot". (Igaz, nem drága a ram). Ha swappolni kezd a gép, akkor nagyon tetü tud lenni (ez lenne a másik dolog: Mini-ben elég lassú az a notivinyó) 2G ram elég egy átlagusernek (net, skype, zene, film, ilyenek), de nagyon ajánlott a 4G ram. (mbp-n a tipikus munka desktopom: Eclipse, skype, msn, colloquz (IRC kliens), Parallels+w7, PostgreSQL, iTunes meg még egy-két apróság, ez nagyjából meg is eszi úgy, hogy még a swapba is bele tud lógni bőven, de használható, jól.)

Na meg ugye az ára elég meredeken tud felfelé menni, ha picit többet akar az ember. (Viszont pl. ha figyelembe vesszük, hogy a 13"-s mbp pl. a Dell Latitude-k ellenfele, ott centire ugyanazt az árat kapjuk. Másrészt, ami igazán szívatás az a 25% Áfa.)

Nagyjából ennyi, ami negatív.

Pozitívumok: ugyan maguk a gépek tényleg drágák (bár az igazi lehúzás inkább a kiegészítőknél megy - pl. kábelek, átalakítók - , de az sajnos nem Apple specialitás), viszont kurva jól össze vannak rakva. Az illesztések precízek, nem nyeszlenek, csuklanak, igényesen vannak összevállogatva a dolgok és _HALK_. Szinte semmi hangjuk. (Apróságnak tűnik, pedig nagyon jó dolog csendben dolgozni). Azt leszámítva, mikor az mbp-t meghajtom (akkor azért tud forrósodni és akkor fel is kapcsolja a ventit, de még mindig nem sokkal hangosabb, mint a régi notim alapjáraton).

Másik jóság: 7 óra akkuidő Wifivel (alapvetően emiatt döntöttem végül az mbp mellett. Ja meg mert kis notit kerestem - 13" max), de ha nem hajtjuk meg nagyon, akkor 8-9 óra is elérhető vele. Az, hogy nem kell töltőt cipelni mindenhova, az meg nagy jóság. (Igaz, akksi beépített, de ha három év múlva lemegy 4 órára, még akkor is jóság).

Na meg ami még aranyos megoldás az a mágneses töltőcsatlakozó valamint, hogy a töltőhöz nem csak hosszabbítókábelt, hanem szimpla fejet is adnak hozzá, ha közvetlen a konnektorba akarjuk rakni és nem kell a hosszú kábel: http://shared.muportal.hu/kepek/mbp/IMAG0559.jpg

Viszont ami fos az a Mini-DVI csatlakozó és a Mini adapterének feje. Mindkettőt nagyon könnyen ki lehet húzni a gépből.

Hopsz, még egy negatívum: kijelzővel viszont nem vagyok megelégedve teljesen. Az egy dolog, hogy durván tükröződik, de TN-Film. Ami számomra teljesen érthetetlen - mégha TN-hez képest nagyon jó minőségű panelt raktak bele, hiszen rengeteg grafikus használ Apple gépeket. (Valószínűleg a fogyasztás lesz a hátterében egyébként, hiszen egy PVA vagy egy IPS jóval többet eszik.) Másrészt sötétben, max fényerő mellett látszik, hogy a bevilágítás nem teljesen egyenletes, alul picit világosabb. Mondjuk az emberek 80%-a leszarja ezeket, csak én vagyok ezekre túl igényes. Na meg gyűjti az ujjlenyomatokat szépen az a fólia és a fekete káván nagyon látszik. (De jó fejek voltak, adtak hozzá törlőrongyot :D)

OSX: mint ahogy már mondtam, egy csomó dolgot összehordtak benne. Ráadásul végigütötték egy UNIX certifikáción is. Alapból Mach Mikrokernel, FreeBSD-ből és NetBSD-ből egy valag kódot átemeltek (hálózati stack meg hasonlók AFAIK). Userlandnak meg ott van a teljes BSD toolkit, bash, alapból PHP, Perl, Python, Apache, svn, csv, gcc, llvm, ssh, samba (Linuxos társaitól eltekintve ez működik is, úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, ami meglepő, mert elvileg ugyanaz :D), Java, stb. Nem csoda, hogy ide vált egy csomó Linuxból kiábrándult ember, aki megunta azt, hogy a Linuxszát tákolja és helyette szeretné az idejét valami produktívval is eltölteni.

A grafikus felületet elsőre szokni kell. Ugyan itt is csak menük, ikonok, és ablakok vannak, de sikerült pont úgy összerendezni, hogy elsőre még csak véletlenül se legyen ugyanaz minden. Amitől meg elsőre tutira agyfaszt fog kapni az ember az a billentyűzet-parancsok, legalábbis ameddig rá nem jön, hogy miért úgy van (ezt a kérdést minden WTF szitunál érdemes feltenni akármilyen rendszer megismerésekor) vagy el nem fogadja, hogy csak mert azért (számomra ilyen a Finderben az átnevezés. Miért pont enter? Vagy screenshot - CMD+SHIFT+3 vagy 4 a módjától függően) Na meg sokat lehet segíteni azzal, ha először megnézzük, hogy mi van felfestve egy Apples billentyűzetre, mert csak látszólag ugyanolyan (egyébként mezei USB-s billentyűzettel-egérrel elmegy, ez is már csak egy PC, EFI-vel, mégha a macfag-k felháborodnak ha ezt így elmondod nekik :)

Ami viszont nagy jóság, hogy ezek (meg úgy általában az egész rendszer) egységes. Nem tudom, hogy Steve Jobs külön küldi ki a rohamosztagosait betartatni a konvenciókat vagy csak veszik azt a minimális fáradtságot, hogy elolvassák a fejlesztők, mielőtt elkezdenek taknyolni valamit a rendszerre (MS is olyan jó ajánlásokat csinál, aztán mégis...), de jóval nagyobb az egységesség. Pl. minden programban a CMD+, a beállítások. Vagy a menü szerkezete is kb. pont ugyanúgy néz ki. Első az Alma menü, utána a program neve, ahol van az about, settings, kilépés, stb, utána a többi, kb. ugyanolyan formában. Vagy pl. a CMD+C,V (ugyanaz mint máshol a CTRL-s verzió) ugyanúgy működik az OSX-s programokban és a terminál ablakban. Nincs az a gányság, mint Linuxon.

Egyébként nagy ötlet volt bevezetni egy külön Command gombot (gyakorlatilag a meta key-re - Windows jelű gomb - bindelték fel) és minden parancsot azzal képezni.

Másik jellemzője a rendszernek, hogy önmagában kevesebbnek tűnik, mint a többi (és ez valóban így is van, Windows szerintem sokkal-sokkal többet tud, főleg, ha mondjuk a vállalati körökben nagyon jól kihasználható Active Directoryra gondolok), viszont, amit tud azt tényleg jól is szinte hibamentesen. Azért szinte, mert most a 10.6.8-ban találtam egy-két fasságot (igaz, lehet, hogy elbasztam egy EFI frissítést is), de ezekkel a 10.6.6-7-ben semmi bajom nem volt, szóval remélem a következőre megoldják.

Programellátottság jó, nagyjából minden feladatra lehet találni valamilyen szoftvert vagy van OSX-s portja. Ha valakinek Windowsos programra van szüksége, akkor meg ott a Parallels Desktop, VirtualBox nagyjából egy nagyon-nagyon-nagyon rossz vicc hozzá képest. Parallelsben zseniálisan megoldották az integrációt. Pl. ha gyors telepítést választasz, csak bekéri a Windows szériaszámát és felrakja az egészet a háttérben, persze lehet a hagyományos módszerrel telepíteni. Coherence mód az nagyon állat. Gyakorlatilag létrehoz neked egy Windows Applications menüpontot a Dockra (az az alsó izé), ott látod az összes Windowsos programod, tudod indítani, win-s programok megjelennek az OSX-s futó programok között a Dockon, a Windowsos users könyvtárad gyakorlatilag a host gépe Home könyvtárad, OSX-s billentyűparancsokat (pl. CMD+C,V,X) fordítja a Windowsos társára, drag&drop(!!!) oda-vissza OSX és Windows között, ráadásul teljes DirectX9 (vagy 10-11?) támogatás, Aeroval, játékokkal, mindennel. Fut rajta FreeBSD, Linux is, plusz, VMWare-s gépeket át tudja migrálni, stb. Zseniális. Igaz, 70-80 USD, de szerintem meg fogom venni. Bőven megér annyit.

Maga a rendszer használata - ha megismerted a furcsaságait - egyszerű, kényelmes. Rengeteg apróság van, ami abszolút nem nagy dolog, 10-20-30 perc munkával bármelyik rendszeren megvalósítható (pl. letöltesz egy zip fájlt, tömörítse ki, ha az egy .dmg (disk image, majd később) fájl, csatolja fel, stb. Jó, persze, néha van, hogy nem kéne, hogy ezt tegye, de az esetek 98%-ában hasznos).

Egy program telepítése is zseniálisan egyszerű. Letöltöd, az egész program egy nagy ikonként jelenik meg, behúzod az Applications közé, és ennyi. De igazából be se kell húzni. (Valójában az egy jól struktúrált könyvtár, .Application kiterjesztéssel), ahol megvan, hogy hol vannak a program meta infói, ikonja, a binárisa, hova lehet a többi szemetét rakni, stb. Persze, lehet egy önálló bináris is, csak a tipikus program nem ilyen.) Másik megoldás az .mpkg, ami meg gyakorlatilag egy Windowsos .msi fájl megfelelője lehetne. Általában ezzel a nagyobb cumók jönnek. Csak kevesebbet szöszöl. Eltávolítás meg annyi, hogy áthúzod a kukába az Applicationsból. Egy program meg vagy egy zip fájlban jön vagy egy .dmg fájlban, ami disk imagenak hívja magát és kb. úgy viselkedik mint egy iso vagy egy DVD lemez.

Aki meg csomagkezelőért fog most itt visítani, azt pofánrúgom egy vasvillával. Ha nagyon akar valami hasonlót, akkor meg most már végképp pofa be, mert ott az AppStore OSX-re is. De amúgy senkinek sem hiányzott eddig sem. Jó, igen, tény, nem lehet egyszerre frissíteni minden programot (kivéve OSX és hozzá tartozó Apples cuccok, mert arra ott a rendszer auto updatere, de még az is lehet, hogy az AppStore-s cumók is azon kereszütl frissülnek, nem néztem utána), de elég kutúráltan és kényelmesen van megoldva és nem fog random buborék csesztetni, hogy frissítsd ezt-azt, mint Windowson. Ez nem egy kibaszott szerver, ez egy desktop oprendszer, desktop igényekkel. Többek között az is, hogy ne én legyek már a rendszerért, mert én használni szeretném azt és ne húzza már az időmet hülyeségekkel.

Aki meg függőségeket mer emlegetni, az szopjon azzal a káosszal Linuxon vele. Windowson is meg tudták oldani a dll hellt, itt is jól megoldották a Frameworkoket, meg különben is, mi a faszomért nem az alkalmazás gondoskodik a saját szemetéről, amire szüksége van még? Jahhogy akkor még működne is, ha mondjuk a liblofasz fejlesztője nem részegen kelt volna fel előző este és túrta volna szét a saját szarját az x.y.z.a+1-s verzióban?

(A Framework meg egy olyan állatfaj, ami kb. félúton lehet egy .NET -s assembly és egy szanaszét kóricáló dll halom köztt. Itt is van egy jól struktúrált könyvtárszerkezet, ahova be lehet dobálni a .dylibeket (.so/.dll helyi elnevezése) a hozzá tartozó meta infókat, egyéb cumókat meg ha van olyan a .h fájlokat, amelyek segítségével egy C/C++/OjbC projektben kb. olyan egyszerűen lehet hozzáadni egy ilyet, mintha csak egy .NET-s assemblyt adnék hozzá VS-ben egy .NET-s projekthez. Mekkora jóság lenne egy ilyen VisualC++ -ban vagy akár magában a C/C++ nyelvben is!)

Ezen kívül meg mit tudnék mondani? Jó hát pénzbe kerül (mondjuk egy normális IT-s fizetéssel nem annyira mellbevágó). De egy jó gép/rendszer párost kap cserébe az ember, amin kényelmes dolgozni (jó, pár dolgot meg kell szokni, tanulni) egy modern, normális desktop rendszeren egy jó UNIX-os háttér mellett.

Persze, ennek is megvan a maga hátrányai, hibái, hiányosságai, de magam részéről nem bántam meg, hogy megismerkedtem vele. (Különben nem vettem volna mbp-t.)

Szóval jóság.


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
1099 | #1463 | ^ | Idézet | Sun, 03 Jul 2011 20:39:53 +02
84.3.*.* Unknown Unknown Hungary *.catv.pool.telekom.hu
Na, most jut eszembe, mit akartam még: ami viszont sokkal inkább vitatható mögötte az az Apple. Mostani piaci helyzete miatt, sajnos megengedhet magának nagyobb arcot, mint szerintem kellene, valamint a kommunikációjuk is időnként érdekes egy pöttyet. Na meg ott a sok kimosott agyú Apple rajongó is. (Mai napig nem értek meg semmilyen cég iránti imádatot/gyűlöletet. Windowst sem azért használok, mert szeretem a Microsoftot, - egyébként rengeteget változott az elmúlt 10 évben az MS, főleg most, hogy minden oldalról támadják - hanem, mert maga a Windows egy jó rendszer, arra, amire kitalálták és amire használni akarom. Meg még van egy-két termékük (VS2010, Office 2007+), amit szívesen használok. Meg olyan is, amit inkább bottal sem piszkálnék.

Ugyanez van az Applenál. Nem értem, mi ez a zombi mód imádat. Vannak jó termékeik, abból egyel épp ki tudták szolgálni azokat az igényeket, amik nekem voltak (kicsi, könnyű, normális teljesítményű gép adott feladatokra, hosszú üzemidővel ilyen és olyan szoftverek futtatására) és jobb alternatívát nyújtottak, mint a többi cég, így hát megvettem.


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
11472 | #1464 | ^ | Idézet | Mon, 04 Jul 2011 10:22:23 +02
145.236.*.* Unknown Unknown Hungary *.pool.t-online.hu
saxus írta/wrote:
de az egyetemeket, főisokálat még mindig az állam tartja fenn.
A mi pénzünkből. Ergo a mi pénzünkből veszik a winfost is. És egyébiránt is a magyar közoktatás egy rakás szar, kiváltképp az informatikai részen. Nem szemléletmódot és gondolkodást tanítanak, hanem javarészt a mikrofos programjainak a használatát (+ Java + PHP talán) és a kontrolcékontrolvé kombó használatát. Had ne kelljen már ezt a winfosmonopolkreáló fosrakást nekem finanszíroznom.
saxus írta/wrote:
Másrészt LibreOffice... végül is elég, csak lassú, szar, bugos és kurva kényelmetlen.
Ízlések és pofonok. Nekem a mikrofosoffisztól hullott ki a hajam. (Egyébként nem vitatom, hogy a OOo/LO tényleg lassú és bugos, de azért nem kell sztárolni az m$offiszt sem.)
saxus írta/wrote:
Pl. az állam kiadott egy V3 vizsgaszervező "program" nevű izét, ami gyakorlatilag egy bazinagy Excel tábla.
Bocsánat, arról, hogy a derék kormányok már megint a mikrofost támogatják és így csinálnak belőle kváziszabványt, egy fizetős és zárt(?) cuccból, arról nem az alternatív irodai programok tehetnek.
saxus írta/wrote:
OSX-ről külön nem beszélnék, Apple hw nélkül csak önszopatás. A kettőt együtt fejlesztik, egymáshoz reszelik, le se szarják, hogy futna-e egy random konfiguráción.
Dehát ez a lényege, hogy a hw és a sw egységet alkotnak, az sw optimalizálva van a hw-re. Nem?
saxus írta/wrote:
hál'istennek nem Xfree/X.org rettenet
A faXorg már monguz alatt sem lesz sokáig, ha szerencsénk van. Fúj de utálom.
saxus írta/wrote:
Közhihedelemmel ellentétben Windowsnak is bele lehet nyúlni nagyon keményen a lelkivilágába
Hát ha valaki szeret turkálni a szarban. ;)
saxus írta/wrote:
Maga a rendszer szekuricsi szempontokból szar. Látszik, hogy eddig elvoltak a maguk 5-10%-ával és nem volt komoly platform támadások célpontjából, valamint szerintem nincs meg az a szintű audit sem, amit már az MS összerakott az elmúlt 8-10 évben.
Hát ezt nem nagyon értem. Mi szar az OSX szekuritiben? Vírusos? OSX alá van pár száz vírus összesen, winfos alá meg több mint két millió. Piaci részesedés meg 8% vs 90% vagyis 18x akkora a winfosé. De nem 18x annyi vírus van rajta, hanem... So, WTF? Csak kérdés.
saxus írta/wrote:
Pl. a mostani 10.6.x-s OSX már nem jelent meg PowerPC-re, a következő 10.7-esből dobják a Rosettát (PowerPC->x86 translator)
Igen tudom. Hülye Apple. Anyira utálom a sux86-ot.
saxus írta/wrote:
Hagy maga után kívánni valót, ugyanis a memóriamenedzsment policy leginkább arra emlékeztet, hogy "vegyél elég ramot".
Ez az új idők zenéje lehet. Vagy a sux86 éra hozta magával. Valamiért nekem úgy rémlik, hogy Tiger alatt PPC-n ilyen még nem volt.
saxus írta/wrote:
Apróságnak tűnik, pedig nagyon jó dolog csendben dolgozni
Hát ez megszokás kérdése. Nekem az Amiga is úgy sivít, mint az állat, mert két ventilátor is kavar, de úgy megszoktam. :)
saxus írta/wrote:
Másrészt sötétben, max fényerő mellett látszik, hogy a bevilágítás nem teljesen egyenletes, alul picit világosabb. Mondjuk az emberek 80%-a leszarja ezeket, csak én vagyok ezekre túl igényes.
Nem csak te, nekem is kihullik a hajam, ha a képernyő nem homogén fényerejű. De éppen ezért én nem is használok mást mint katódsugarast. Az összes többinek "szögproblémái" vannak (máshonnan nézem máshogyan látom).
saxus írta/wrote:
Nem csoda, hogy ide vált egy csomó Linuxból kiábrándult ember, aki megunta azt, hogy a Linuxszát tákolja és helyette szeretné az idejét valami produktívval is eltölteni.
Hát igen. Csak ne lenne ennyire kurwa drága. Linux egyébként imho tényleg rosszfelé megy. Amikor elolvastam Torvalds beszólását, hogy "azérháromponnullamerahangokafejembeaszonták" akkor kettéfejeltem az asztalt. Egyébiránt nekem az Ubi 10.04-el nincs túl sok bajom, minden működik, egész jól szuperál...csak az a kurwa X ne lenne! Időről időre boot közben spontán felborul és akkor indítgathatom újra amíg megjavul. Why?! WTF?! Kiváncsi leszek, hogy a Wayland mennyit segít majd a helyzeten. Macre ugyanis nekem nem lesz pénzem.
Mindegy. A winfos "N darab percenként oknélküli szopás" policy-ához képest ez az "N darab bootonként oknélküli szopás" még mindig jobb...egy fokkal. :P Dolgozni legalább tudok vele.
saxus írta/wrote:
ez is már csak egy PC, EFI-vel
Én ezt pontosan tudom. Tudniillik a pécé definíciója: "Olyan számítógépnek látszó tárgy, aminek a központi processzora sux86 alapú." Amióta odahagyták a PPC-t azóta nekem az Apple gép is csak egy méregdrága pécé.
saxus írta/wrote:
Nincs az a gányság, mint Linuxon.
Mit vársz a Linux "bazári modellű" fejlesztésétől? Egy káosz az egész.
De ez a fajta gányság a winfoson is megtalálható, a fejlesztők össze vissza döntik el, hogy kinek mi tetszik. Szóval azért nem csak Linux alatt van gányolás. :P
Viszont a Linuxban az a jó, hogy kiszámítható (exclude X). Ha valami fos, akkor az fos, ha valami megy akkor az menni is fog. Korlátolt és gagyi, de meg lehet tanulni együttélni vele és a nyílt rendszernek köszönhetően egy két helyen lehet is javítani rajta. Azaz némi tanulás után össze tudsz lőni egy olyan rendszert, ami minden tekintetben megfelel neked (exclude X). Mondom alapvetően én is meg vagyok elégedve az enyémmel (exclude X). Ezzel szemben a winfos egy sztochasztikus fostömeg. Van amikor napokig megy gond nélkül, minden klappol, aztán van amikor percenként lemerevedik meg összedől. Varázslatosan megjavul és még varázslatosabban összedől. Időnként mindenre rákérdez, hogy biztos?-tuti?-detényleg?, máskor meg kérdés nélkül végrehajt akármit. Kiszámíthatatlan és szar. És NEM IGAZ, hogy csak tudni kell beállítani.
A Linuxban legalább tudom, hogy mit lehet és mit tilos, mert tudom, hogy mitől dől össze, vagyis kiszámítható (exclude X).
A Linux minden tákoltsága és káoszszerűsége ellenére hússzor kevesebb szopással jár mint bármilyen winfos és hússzor kevésbé gányabb is.

Nademindegy, most az OSX a téma. :)
saxus írta/wrote:
Egyébként nagy ötlet volt bevezetni egy külön Command gombot (gyakorlatilag a meta key-re - Windows jelű gomb - bindelték fel) és minden parancsot azzal képezni.
Kurva nagy ötlet, csak nem az Apple-é. :) Ezt az Amigások találták ki és nem egy hanem két gombbal, volt jobb és bal Amiga key. A Ctrl+Amiga+Amiga meg a coldreset. Ezt hívták "háromgombnak". ;)
saxus írta/wrote:
Másik jellemzője a rendszernek, hogy önmagában kevesebbnek tűnik, mint a többi (és ez valóban így is van, Windows szerintem sokkal-sokkal többet tud, főleg, ha mondjuk a vállalati körökben nagyon jól kihasználható Active Directoryra gondolok), viszont, amit tud azt tényleg jól is szinte hibamentesen.
Vagyis a régi nóta, hogy hiába tud itt vagy ott többet a winfos, ha egyszer szarul csinálja. ;) ... Khm...szóval :D az OSX amit tud azt tudja, bugmentesen. :) Ez fontos.
saxus írta/wrote:
Gyakorlatilag létrehoz neked egy Windows Applications menüpontot a Dockra (az az alsó izé), ott látod az összes Windowsos programod, tudod indítani, win-s programok megjelennek az OSX-s futó programok között a Dockon, a Windowsos users könyvtárad gyakorlatilag a host gépe Home könyvtárad, OSX-s billentyűparancsokat (pl. CMD+C,V,X) fordítja a Windowsos társára, drag&drop(!!!) oda-vissza OSX és Windows között, ráadásul teljes DirectX9 (vagy 10-11?) támogatás, Aeroval, játékokkal, mindennel.
Hát ez Wine alatt is így van. Persze nem akarom összehasonlítani a hóttbugos wájnt a Parallels-el, de amit leírtál azt a Wine is tudja. Más kérdés, hogy bugos. :P
saxus írta/wrote:
Igaz, 70-80 USD, de szerintem meg fogom venni.
De kurwa sok pénzed van. :P
saxus írta/wrote:
.dmg
Mint DaMaGe? :DDDD
saxus írta/wrote:
Eltávolítás meg annyi, hogy áthúzod a kukába az Applicationsból.
Hát ez már Amigán is így volt. :P
saxus írta/wrote:
Aki meg csomagkezelőért fog most itt visítani, azt pofánrúgom egy vasvillával. Ha nagyon akar valami hasonlót, akkor meg most már végképp pofa be, mert ott az AppStore OSX-re is.
A vasvillát kicsavarjuk a kezedből és a seggedbe állítjuk, ugyanis senki sem akart visítani csomagkezelőért, mert tudjuk, hogy van AppStore. Köszi. ;)
saxus írta/wrote:
és nem fog random buborék csesztetni, hogy frissítsd ezt-azt, mint Windowson.
Zsír. :)
saxus írta/wrote:
Aki meg függőségeket mer emlegetni, az szopjon azzal a káosszal Linuxon vele.
Csak broken függőségnél van szopás vele.
saxus írta/wrote:
Windowson is meg tudták oldani a dll hellt
MI VAN?! Hányszor fogadott már engem program azzal, hogy ezmegaz a dll hiányzik?! Hányszor döntötte szét a mikrofostól jövő windózfrissítés az egész foshegyet, mert hiányzott belőle valami?! Ne vicceljünk kérem! A windózos ilyenolyan RTL és FW függőségek doszta ugyanolyan idegesítőek, mint binguzon a broken dependency.
saxus írta/wrote:
meg különben is, mi a faszomért nem az alkalmazás gondoskodik a saját szemetéről, amire szüksége van még? Jahhogy akkor még működne is, ha mondjuk a liblofasz fejlesztője nem részegen kelt volna fel előző este és túrta volna szét a saját szarját az x.y.z.a+1-s verzióban?
Hát ez sajnos jogos, mind a két rész. De azt tegyük hozzá, hogy ez speciel nem konkrét a Linux baja, hanem az adott library-é. Ahol ügyelnek a repo-ra, ott ilyen baj nincsen. Pl én ilyennek az Ubiban még nem találkoztam, csak akkor, ha valami külső repot adtam hozzá.
saxus írta/wrote:
.NET -s assembly
Ammegmi. Olyan gépikód, ami nem fut? :)))
saxus írta/wrote:
Mekkora jóság lenne egy ilyen VisualC++ -ban vagy akár magában a C/C++ nyelvben is!
De ilyet a mikrofos sose fog tudni. :)
saxus írta/wrote:
mondjuk egy normális IT-s fizetéssel nem annyira mellbevágó
Hát akinek van olyan...
saxus írta/wrote:
Mai napig nem értek meg semmilyen cég iránti imádatot/gyűlöletet
Nem is tudom ki hirdetett jihadot az ie ellen és szidta a mikrofost mint a bokrot...
saxus írta/wrote:
egyébként rengeteget változott az elmúlt 10 évben az MS, főleg most, hogy minden oldalról támadják
A mikrofost mindig is minden oldaról támadták, mert egy hipergecicég. Tanulj szgtörténelmet!
saxus írta/wrote:
maga a Windows egy jó rendszer
Szerintem sürgősen lődd tarkón magad egy aknavetővel, mielőtt én teszem meg. :P A WINFOS EGY FOS.
saxus írta/wrote:
Nem értem, mi ez a zombi mód imádat.
Mi lenne. Hype.
saxus írta/wrote:
és jobb alternatívát nyújtottak, mint a többi cég, így hát megvettem.
Örömmel veszem, hogy innentől OSX user vagy. Így már van jogalapod szidni a Linuxot. :)


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
601 | #1465 | ^ | Idézet | Tue, 05 Jul 2011 14:06:43 +02
145.236.*.* Unknown Unknown Hungary *.pool.t-online.hu
HTML 5 Test:

#1 | Chrome 12 | 313 + 13
#2 | Opera 11.50 | 286 + 7
#3 | Firefox 5 | 272 + 9


SunSpider 0.9.1 JS Test:

#1 | Chrome 12 | 301.2ms
#2 | Firefox 5 | 339.3ms
#3 | Opera 11.50 | 491.9ms


V8 Test v6:

#1 | Chrome 12 | 9284
#2 | Opera 11.50 | 3634
#3 | Firefox 5 | 2971


Summa:

#1 | Chrome 12 | 9
#2 | Opera 11.50 | 5
#3 | Firefox 5 | 4


xy  alias  "Tomi a rántott paraszt" Jobbfasz
#16, Jobbfasz (68)
473 | #1466 | ^ | Idézet | Wed, 06 Jul 2011 09:23:24 +02
81.93.*.* Unknown Unknown Hungary *.datatrans.hu
Mondok egy példát a Vinfos Vista f0sságára: a multkor hittanos táborban voltunk. Egyik este néztünk Micimackót. Egyszer csak elment a kép, és a projektor egy nagy kékséget mutatott. A laptopon Vinfos Vista oprendszer van. Ezt a hibát a laptop tulajdonosa nagynehezen meg tudta csinálni. Nemsokára jött ugyanez a hiba úgy, hogy a laptop tulaja már nem tudta megcsinálni, úgyhogy mentünk az ágyba. És persze ott vannak még a kompatibilitási problémák is - de ez már más téma.


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
564 | #1467 | ^ | Idézet | Wed, 06 Jul 2011 11:19:47 +02
188.36.*.* Unknown Unknown Hungary *.dsl.pool.telekom.hu
XDDDDDDD

- Na gyerekek! Ki tudja, mit nézünk meg ma este?
- Micimackó és a Zelefánt?
- Nem! Micimackó és a kékhalál!

BTW, ki a faszom használ wistát?
http://hup.hu/cikkek/20110706/a_microsoft_uj_beveteli_forrasa_android
Na MOST lehet elmenni a büdös picsába bazdmeg. Mocskos mikrofos! Ha a winfoshétfón nem jön be, akkor mindenféle légbőlkapott szabadalmi fasság miatt megsápolják az Android gyártókat. Persze nem a guglit, ahhoz kicsi a pöcsük, bazmeg! Rohadt, mocskos, fasszopó, büdös, szarrágó mikrofos!
Láncfűrész, kisbalta, úthenger, gázkamra!


kemi  (statz) Főfasz
#2, Főfasz (2970)
110 | #1468 | ^ | Idézet | Wed, 06 Jul 2011 15:37:57 +02
94.21.*.* Unknown Unknown Hungary *.pool.digikabel.hu
Hát a mikrofos elmehet a kurva anyjába! Pár gyártó hiába perel, ugyanis az M$ kifizeti zsebből a perköltséget.


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
178 | #1469 | ^ | Idézet | Wed, 06 Jul 2011 16:07:27 +02
0.0.*.* Unknown Unknown Soviet Union *.kgb.gov.su
Nem tudom feltunt-e, de perpill a smartphone piacon mindenki perel mindenkit. A Microsoft csak egy a (nagyon)sok kozul.

Azt nezted mar, hogy kiket es miert perel(t) az Apple? :)


saxus  (statz) Agyfasz
#9, Agyfasz (419)
341 | #146a | ^ | Idézet | Wed, 06 Jul 2011 16:09:57 +02
0.0.*.* Unknown Unknown Soviet Union *.kgb.gov.su
HJa az Opera Software nevetseges balettancat az EP-nel ne felejtsuk mar el (amivel egyebkent jol pofara estek, mert szamottevoen nem valtozott a piaci reszesedese, de mar ugye kifejtettem, hogy az Operanak is inkabb marketingre kellene adnia, meg mondjuk felmerni, hogy mire van szuksege a piac 99%-anak es nem a maradek 1%-nak fejleszteni).


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
366 | #146b | ^ | Idézet | Wed, 06 Jul 2011 16:23:14 +02
46.107.*.* Unknown Unknown Hungary *.dsl.pool.telekom.hu
Figy, attól, hogy az Apple patent trollkodik, az Operások meg balfaszok, attól még a mikrofos marad a mindenkori #1 főgeci! Senkinek nem terheli annyi szemétség a lelkét, mint az övékét!
BTW, az Opera piaci részesedése olyan mint valami szar matekkonstans, sose változik. :P
http://magyaropera.blog.hu/2011/04/14/az_opera_a_stabil_pont_a_bongeszohaboruban


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
135 | #146c | ^ | Idézet | Thu, 07 Jul 2011 20:25:21 +02
78.92.*.* Unknown Unknown Hungary *.pool.t-online.hu
http://forum.amigaspirit.hu/index.php?action=vthread&forum=1&topic=20&page=32#msg11676

http://twitpic.com/5m4ajy


xy  alias  "Tomi a rántott paraszt" Jobbfasz
#16, Jobbfasz (68)
2167 | #146d | ^ | Idézet | Fri, 08 Jul 2011 09:07:28 +02
81.93.*.* Unknown Unknown Hungary *.datatrans.hu
"Mivel a böngésző mára a Windows operációs rendszerek szerves részét képezi, teljes eltávolítása gyakorlatilag nem lehetséges. Ez a tény nagy port kavart a piacon, és mindmáig trösztellenes perek százai kötődnek az alkalmazáshoz. A konkurencia monopóliummal való visszaélésnek véli az előre telepített szoftvert, a Microsoft szerint azonban a böngésző nélküli operációs rendszer félkarú óriás és a felhasználók érdekében integrálták a rendszert.

Nem az integráció volt az egyetlen probléma. A böngészőháború egyik fontos pere az Egyesült Államokban kezdődött. Visszaélést fedeztek fel a Microsoft OEM partnereivel kötött szerződéseiben, amely arra kötelezte őket, hogy a Microsoft Windows mellé telepítsék az Internet Explorer böngészőt, ugyanakkor megtiltotta, hogy az alapértelmezésben az Asztalon található Internet Explorer ikont más böngésző parancsikonjára cseréljék.

2000. április 3-án Jackson bíró feltárta bizonyítékait, miszerint a Microsoft kenőpénzt fizetett bizonyos cégeknek az Internet Explorer terjesztéséért cserébe, hogy teljesen kiszorítsa ellenfelét a különböző értékesítési csatornákból. [2] Jackson a helyzet megoldása érdekében javaslatot tett a cég kettébontására, erre azonban nem került sor, hónapokkal később a Microsoft egyezségre jutott a bírósággal. Az amerikai államok többsége elfogadta a megállapodást.

Egyes régiókban (így például az Európai Unióban is) külön böngésző nélküli Windows változat kiadására kényszerítette a bíróság a Microsoftot. Ennek azonban csekély hatása van a piacra, a böngésző nélküli Windows rendszerből gyakorlatilag elhanyagolható mennyiség fogy.

A Microsoft apróbb trükköket is bevetett a népszerűség érdekében, például a saját webszerkesztő alkalmazásával készült lapok helytelenül jelentek meg a versenytárs böngészőkben. Egy alkalommal olyan kódot építettek a Microsoft honlapjának forrásába, ami lehetetlenné tette az Opera böngészővel való megtekintést. A cég honlapjának szolgáltatásai, mint például a Windows Update, a mai napig se működnek más böngészőprogrammal."

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer#B.C3.B6ng.C3.A9sz.C5.91h.C3.A1bor.C3.BAk_korszaka


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
2271 | #146e | ^ | Idézet | Fri, 08 Jul 2011 09:19:10 +02
84.2.*.* Unknown Unknown Hungary *.pool.t-online.hu
xy írta/wrote:
Egy alkalommal olyan kódot építettek a Microsoft honlapjának forrásába, ami lehetetlenné tette az Opera böngészővel való megtekintést.
Érdekes, hogy pont az Operát zárták ki. Vajon miért? :) Egyébként meg lehetett nézni Operával a mikrofos komot, csak át kellett állítani a browser agentet. Lúzer mikrofos. :)
Köszi az idézetet.
saxus:
Sicambria @ http://hup.hu/cikkek/20110706/a_het_videoja_ubuntu-val_dolgoznak_a_kekvonal_gyermekkrizis_alapitvanynal#comment-1310538 írta/wrote:
Épp tegnap konvertáltam át egy 30 megás, 1500 oldalas doc fájlt odt-be. Word-ben megnyitva lefagy a 160. oldal után. A LO meg simán ki tudta exportálni PDF-be, a DOCX verzió 16, az ODT meg 4 mega lett!
Hazudik vagy csal a fickó? Vagy esetleg igaza van és mikrofosoffisz suksz? De itt egy másik példa:
timi @ http://hup.hu/cikkek/20110706/a_het_videoja_ubuntu-val_dolgoznak_a_kekvonal_gyermekkrizis_alapitvanynal#comment-1310583 írta/wrote:
'Megintcsak: OOo is jo, ha 0.0-s user vagy, es hazidolgozatot akarsz irni, majd kinyomtatni, es nem jo, ha advanced user vagy, aki makrokat, addonokat hasznal, satobbi.'

Szépek ezek a Microsoft Word-ről szőtt legendák. Ehhez képest a kiábrándító valóság:
A minap ki kellett nyomtatnom egy egyszerű tíz oldalas dokumentumot. Tudom vinnem kellene magammal mindig egy hordozható nyomtatót, de éppen elég csomag a notebook nekem. Nem tudtam vidéken mire számíthatok, a legrosszabbra készültem és Microsoft Word Mac változatában mentettem el a doksit docx formátumban és a biztonság kedvéért még doc-ban is.
Erre a nyomtatósnál kiderült, hogy évek óta van OpenOffice-uk és nyugodtan vihettem volna odf-ben, ismerik jól. Kinyomtatták a docx szöveget, néztem, első látásra fura volt. Az összes szóköz eltűnt a szavak közül. Ennyire kompatibilis a Microsoft Office önmagával.
A doc fájl szerencsére használható volt a Windowsos Microsoft Word-ön is.
Szóval azért nem kell annyira lehúzni az OOo/LO-t és nem kell magasztalni az m$0-t. (Oké, hogy ezer sebből vérzik az OOo/LO, de akkor az m$0 tízezerből. És az még pénzbe is kerül. Az OOo/LO szar, de ingyérvót, az m$0 meg nagyon szar és drága.)


TCH  (statz) Főfasz
#1, Főfasz (10443)
53 | #146f | ^ | Idézet | Sat, 09 Jul 2011 18:38:37 +02
78.92.*.* Unknown Unknown Hungary *.pool.t-online.hu
http://www.youtube.com/watch?v=qciVXUHTN10


English | Magyar
JS ki | CSS ki | Ékezetek ki | HiContrast
Lapozó:  (0 - 1424) 
<== | ==>
Ugrás a végére | Összes megjelenítése | Utolsó oldal
OpenOpera patches | Opera-SSL patches | Opera 12.15 source (Git repository) | Opera 12.15 source (Torrent) | Opera internal pages | Otter Browser Linux x64 - Qt5.15.2/QtWebKit5.602.1 (2024.04.27. 20:05)
OS for MC680x0 | OS for PPC | OS for Sparc64 | besztofbégéaefcé | CSÉNDZSLOG | WebToolz | DDG Shit Filter | Google Shit Filter | Progz | Fast CSS Box | Browser | OS | Agent | Statisztika | BBCode
Monospace font-family: Courier New | Browser default monospace
Email értesítő / Email notification ===> 
Keresés

Név: (max 255 byte)

Email: (max 255 byte) Nem kötelező!

Üzenet: (max 65536 kar.) 65536-0=65536




crap_vkn v4.34.0 by TCH
Thx to saxus for the escaped string decoder function (PHP), the realIP function (PHP) & the SQL handle layer (PHP), to thookerov for the int_divide function (PHP), to Jeff Anderson for the getSelText function (JS), to Alex King for the insertAtCursor function (JS), Flood3r for the new CSS styles, Pety for the spamprotection idea and some design and comfort ideas, MaxMind for the IP2Country database, famfamfam for the flags of countries and an unknown PHP programmer for the removeAccents function.



Kecskebaszók ide!