Új üzenet küldése


(Anonym)
2009.07.20. 20:20:52
http://www.megaman.hostoi.com/img007.jpg Itt a tervrajz. Bocs a ferde vonalak miatt.:D

Na tehát csinálnom kell egy logo-t; menüelemeket(gombokat) ill a keret kinézetét. Háttér egyszinû vagy kép ismétlõdjön mint a mmhp.net-en. Kell még vmi?
E-Mail
TCH
2009.07.20. 19:34:10
Ja, úgy jó lesz.
E-Mail
Buci92
2009.07.20. 16:53:00
TCH: akkor elég, ha a fõoldalt lerajzolom? mivel minden oldal ugyanúgy nézne ki, csak egy keretben változnának az oldalakhoz tartozó tartalmak.

E-Mail
TCH
2009.07.20. 16:35:03
zuschzero:
Az emulátor is azt jelenti, hogy pécén szop vele. :)

A régi konzolokat mind assemblyben programozták.

8 bit alatt azért, mert lassú volt a proci máshoz és kevés a tárhely máshoz.

16 bit alatt a proci már elég lett volna az esetek többségében, de a tár nem igazán.

32 bit alatt már minden lett volna, de akkor meg már hagyomány volt. Noha, akkor már tettek pár kísérletet arra, hogy másban csinálják, de az ötödik generációs konzolok többnyire asm-ben voltak programozva.

64 bittõl kezdve meg már akármiben lehetne programozni, de valószínûleg az asm maradt. Illetve nem szó szerint. Van egy DE, aminek az alapjai és a könyvtárai asmben vannak. És azt lehet basztatni. Pontosabban nem tudom, de nem is érdekel. Engem már a 32 bites éra sem túlzottan izgat.

Az viszont überpoén, hogy a konzolok már a múlt évezredben túlléptek a 32 biten, a pécé meg alig egy két éve tudta csak megejteni ezt. Az Atari Jaguar (1993) volt az elsõ 64 bites cucc. A pécére az elsõ 32 bites OS (IBM OS/2) csak egy évvel korábban jelent meg (1992 :P ). Az OS2-rõl meg a kutya sem hallott, nem is terjedt el, nem használták sokat. A pécén a 32 bit a win95-el terjedt el igazán, addig meg mindenki doszogott. 16 biten. Sõt a win95 is félig 16 bites volt.
Ez a pécé bazmeg. Akkor kezd átmászni a 32 bitre amikor a többiek már kezdik elfelejteni és ugyanezt játszotta el a 64 bittel, akkor váltott rá, amikor a többiek már a 128-on is túlléptek.

Egyértelmû, hogy a koszos pécé évtizedekkel van lemaradva mindennemû fejlõdés (és a többi platform) mögött. Köszönhetõen a szar, semmirenemjó intel sux86 cpu architektúrának és a világban domináló winfos "operációs rendszernek".

Buci:
Hogyhogy milyen designelemekre van szükségem? Te döntöd el, hogy milyen designt akarsz. Rajzold le magadnak, hogy szerinted hogy nézzen ki az oldal, aztán meg, hogy miket akarsz felrakni rá. Aztán ideadod, én meg lekódolom. Amúgy sem elemekre van szükségem, hanem egy komplettre, majd én lebontom magamnak egységekre.
E-Mail
Buci92
2009.07.20. 16:34:33
TCH: OK. Akkor írd össze, hogy milyen elemekre van szükséged a dizájnhoz; mirõl kell tervrajz; milyen specifikációra vagy még kíváncsi.
E-Mail
zuschzero
2009.07.20. 15:47:44
Hát speckó én a PS emulátor beállításaira gondoltam, nem a PC-s verzióéra (ami a zenét illeti).
Egyébként engem is foglalkoztat, hogy a Nest, Snest, Ps-t meg a többi konzolt hogyan programozták. Azt tudom, hogy a NES játékokat assemblyben írták. A mai és a nem olyan régi játékoknak, úgy tudom saját! programnyelvük van, és ha több platformra jelenik meg, akkor csak simán átírják az adott masinára. Mit tudtok errõl?
E-Mail
TCH
2009.07.20. 15:18:58
Nem a kérdés volt vicces, hanem a válasz, de mindegy.

Amikor kész lesz a design, meg a specifikáció, akkor kezdem el összerakni az oldalt. Mondtam, hogy designtervet hiába vártok tõlem én csak programozni tudok, szépérzékem semmi sincs.
Rajzoljátok meg vagy bánom is én, vagy mondjátok meg milyen színeket akartok, meg mittudomén. Aztán majd lekódolom.
E-Mail
Buci92
2009.07.20. 12:45:41
Bocs, de még nem esett le, hogy mi olyan vicces abban, hogy megkérdeztem, mi legyen az oldal neve.

TCH: Mikor kezded összedobni az oldalt?
E-Mail
TCH
2009.07.20. 10:22:45
Na ezért suxx a pécé. Most aki nem ért hozzá, hogy mit, miért, merre, meddig, az mit állítson be? A többi platformon ilyen nincs. Csak a pécén, hogy konfigni kell, mert az egész pécé egy barkácsgányolmány és az a csoda, ha fut rajta valami. Nem csak a SW API-nak kell fixnek lennie, hanem a HW API-nak is.
E-Mail
zuschzero
2009.07.20. 00:34:59
Van zenéje az X-eknek, csak valamit nem állítottál be rendesen...
E-Mail
TCH
2009.07.20. 00:33:40
Endre, hányszor kértem már, hogy ne multipostolj, írd le egy postba, amit szeretnél. :P

Ha a MMX akármennyinek nincs hangja/zenéje, az azt jelenti, hogy a pécés verzióval szopsz. :P PöCe suxx, akármi más rulez. Csak ennyit tudok hozzáfûzni.

Ha ez a kalandjátékos cucc fut wineval, az azt jelenti, hogy windózos, tehát nem érdekel. :) (Kivéve, ha valami nagyon poénos, vagy nagyon pszichopata dolog. :P )

A GUS (úristen de szar szóvicc), kötelezõ darab. Sajnos eddig csak addig jutottam, hogy a Vogon flottát felnyalta a kutya, de majd egyszer elolvasom az egészet. :P
E-Mail
Endre
2009.07.20. 00:12:09
Mármint Galxis utikalauz stopossoknak.
E-Mail
Endre
2009.07.20. 00:06:52
Bocsi a többi link késni fog egy kicsit. :(

Leteszteltétek a játékokat nálam a hang nem müxik csak a.Van egyáltalán háttér zenéje az x-eknek?Az elsõ háromnak van azt tudom. Keresek másikakat?

TCH:Most találtam egy jó kis kaland játékok olvasó program linkjére egy forumon. Egy egyszerû kétpaneles játék beépített kaland játék kockázat könyvekkel az egyiken a szöveg választható alternatívák a másikon egy hozzá tartozó kép.
http://data.hu/get/476768/kjk.rar.html
Ha gondolod tedd fel nagyon jó. (És fut wine-val)
Ui:Nem tudod véletlenül hogy kell meg nézni a forrás kódját.

Buci92:Ezt neked kell eldöntened mi legyen a neve. :)

Különben ne hallgass TCH-ra. Rám hallgass inkább oldal neve legyen megaman for 42.
És igen azért 42,mert a válasz a nagy kérdésre is az.
És soha ne feled az ember csak a harmadik legokosabb élõ lény a világon.
(második az elefánt elsõ az egér)
Igen Galaktikus utikalauz stopposoknak.
Feltét lenül el kell olvasnia mindenkének (Még nekem is)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Galaxis_útikalauz_stopposoknak
E-Mail
TCH
2009.07.19. 22:38:18
Igen, a fórumot a kutya sem fogja használni, itt is ugyanez volt, azért is csuktam be a francba. Ennek megfelelõen senkit sem fog érdekelni, ha regisztrálni kéne rá. :)))

Az oldal neve Béla lesz. Vagy Hagyma.

A konzolos verziókat (SNES, PS1, SS) a kurrens platform processzorához való assemblerben, meg gondolom a plusz dev cuccokkal.
Az X1 DOS verzióról fingom sincs, az bármi lehet, az X3 winfosos verziója meg vmi C szerûség lehet.
E-Mail
Buci92
2009.07.19. 17:56:23
OK. Akkor legyen úgy, ahogy ti akarjátok. Csak én attól félek, hogy a fórumot a kutya sem fogja használni.

Mi legyen az oldal neve? MegaMan Hungary-ra gondoltam.

A minap azon gondolkodtam, hogy a megaman x1-3 játékokat melyik programozási nyelvben írhatták. Szerintetek?
E-Mail
TCH
2009.07.19. 15:50:10
Ha valaki csak egy kérdést akar feltenni, arra való a vendégkönyv. A fórumot lehet majd olvasni stb, de írni rá csak regisztrációval.

Endre:
Tegnap nem volt t-hosting. Gondolom áramszünet volt náluk, vagy mittom.
Tök mindegy mivel töltesz fel.
E-Mail
Endre
2009.07.19. 12:25:30
Úgy van az tényleg nagyon idegesítõ amikor regizned kell minden kis sz*rért és rinyálnak,hogy addig te ezt nem használhatod.Lehet lenne olyan aki csak egyszer szól hozzá a forumhoz amiatt meg csinálnia kéne egy fiókot. Szerintem ez teljesmértékben felesleges és csak a tárhelyet foglalná.
Itt vannak a játékok még nem sikerült zenét tennem allá:
http://www.megaupload.com/?d=79NYY6X7 mage man 4x
http://www.megaupload.com/?d=VFQRDXY6 mega man 5x
http://www.megaupload.com/?d=DD1P6ILR mega man 6x
Meg vannak a többiek is majd késõ délután,este jönnek. :)

TCH:Tegnap mitörtént az oldalla?Nem tudta betölteni az Opera.
Másik kérdésem:ha FTP-re töltök fel valamit akkor a Tottal commanderrel gyorssabb? Mármint a feltöltés? (Mert nekem felfelé alig megy csak vagy 60 kb/s)
Elõre is köszi.
E-Mail
zuschzero
2009.07.18. 13:58:07
Én Endrével értek egyet, nekem sem tetszik, hogy már minden kis dologért regisztrálni kell mindenhova. Annyi fórumozó nem lesz, hogy "összevisszaság" alakuljon ki, teljesen felesleges a regisztrációhoz kötött fórum...
E-Mail
Buci92
2009.07.17. 21:22:05
-Hírek: oldallal kapcsolatban, új játékmegjelenések stb.

-Cikkek: Játékleírások stb. zuschzero vállalta, próbálok majd én is besegíteni ill. majd még keresünk embert...

-Letöltések: Endre linkjei; háttérképek; csengõhangok(mid); mesék(torrenten?); Screenshotok(jpg); van még vmi?

-Fórum: regisztrálva lehet csak írni, ezáltal rendszerezettebb lesz a kommunikáció; szerintem vendégkönyvben csak véleményt lehetne írni, kérdések a fórumba...

-Vendégkönyv

Ezenkívül még az oldalon lehetne keresõ funkció ill. szavazások; esetleg a vendégkönyv helyett egy üzenõfal a fõoldalon

Írjátok le, hogy mit hagytam ki ill. mivel nem értettek egyet!
(elõbbi anonym is én voltam)
E-Mail
TCH
2009.07.16. 21:58:59
Akkor menjünk vissza az elejére. Mit akartok majd tartalomként az oldalon? Listázzátok össze. Az alapján már tudni fogom, mik kellenek majd.
E-Mail
(Anonym)
2009.07.16. 20:10:54
http://megaman.hostoi.com/fooldal.htm
Már régebben elkezdtem frontpageben összedobni egy megás oldalt de nem sokáig jutottam... Ha megfelelõ egy hasonló logo ill. gombok, akkor szivesen megcsinálom õket

zuschzero: nah ez jó kérdés, x ill original sorozat mindenképpen, mese is, de lehet h az animét is belekéne tenni, így hátha többen fognak az oldalra ránézni.
E-Mail
Buci92
2009.07.16. 20:03:50
Specifikációról: Fogalmam sincs hogy egy oldal milyen tartalmakat, modulokat tud kezelni, mert nem nagyon értek weblapszerkesztéshez, fõleg PHP/CSS-hez. Eddig csak frontpage-ben doptam össze weblapokat, ahhoz is csak érettségi szinten értek... Hasonlóan képzelem el, mint az oscomp. Lenne egy keret, amiben változik a tartalom, attól függõen h melyik linkre kattintunk, ill. egy menüsor, ami minden oldalon megtalálható, de nem felül, hanem baloldalt. Lenne keresés funkció, fórum, vendégkönyv, szavazás.

design: Sejtettem hogy design szó alatt az oldal kinézetérõl van szó, de egy oldal dizájnához milyen elemekre van szükség?
Ami hirtelen eszembe jut aza logo, amit elvállalok; háttér: hasonló szín lenne, mint a mmhp.net; gombok; táblázat keretszíne, fejléce;

E-Mail
TCH
2009.07.16. 16:39:09
Buci: Specifikáció az ami leírja, hogy mit vársz az oldaltól, milyen tartalmakat tudjon kezelni, hogyan tudja azokat kezelni, milyen modulok kellenek, hogy épüljenek ezek egymásra, stb. A design az az oldal kinézete.
E-Mail
zuschzero
2009.07.16. 15:48:20
http://mmhp.net
Sztem a dizájnt valami ilyesmire kéne csinálni. Nem pont ugyanígy, csak hasonlóra :)
Azt még el kéne dönteni, hogy akkor most minden, ami Megaman vagy csak a játékok, és azokon belül is csak bizonyos szériák legyenek az oldalon, vagy hogy gondoljátok?
E-Mail
Endre
2009.07.16. 11:53:38
Buci92:Desing=hátér,logo meg ilyesmi. :)
E-Mail