Új üzenet küldése


TCH
2014.06.10. 23:33:07
Már a Doom 3-at se láttam (max videót belõle). Kik azok a Bethesda-sok?
Az nem meglepõ, hogy a régi ászok elhúznak a faszba, az EA, meg a többi szargyár megöli a játékipart.

Mondjuk Sonicból bunyós játék az még érdekelne, de csak MegaDrive-ra, a régi karakterekkel. Vagy egy Robotnik boss-run, új meg régi bossokkal.
Mi az a "trine"?

Azon kurwa nagyot röhögtem, hogy azt a szart egyáltalán megveszi valaki. Atari 2600-ra annyi fos volt, hogy Mississippit lehetett volna rekeszteni vele, de végül mégse a folyóba öntötték, hanem egy betongödörbe... (Mondjuk voltak jó játékok is, pl. volt a Pitfall 1-2, valami felülnézetes tankos, meg a Slot Racers, ennyi ugrik be.)

Jah, ha már kiásott ítí kazéták, ugye azt az egész szart a mikrofos szponzorálta, mert csinálnak egy dokumentumfilmet a számítástechnika történelmérõl.
Hát kiváncsi leszek erre a filmre bazdmeg! Mert szerintem egyetlen kibaszott történelemhamisítás lesz az egész, ami arról fog szólni, hogy mekkora szarok voltak a régi homecomputerek, handheld és asztali konzolok, de bezzeg a pécé, ami aztán meghódította a világot, ami természetesen a mikrofos érdeme! (Mondjuk ez utóbbi egyébként igaznak igaz, csak kurwára nem érdem, hogy még 2015-ben is azt a szart használjuk amit 1985-ben. (386)) És persze a pécé sem tudná azt a teljesítményt nyújtani, ha nem lenne rá winfos. Ja és természetesen a modern konzolok/mobilok is fosok, kivéve az xboxot és a winfosfónokat.
Sõt szerintem még azt is meg fogják magyarázni (persze bullshittel), hogy miért bukott meg ami eltûnt a süllyesztõben (Amiga, Atari, Acorn, etc.) és azt is, hogy ami valójában pont hogy megverte a konkurrenciát (PS sorozat, Wii), az valójában megbukott és igazából az emes gyõzött.
Ki akar fogadni, hogy nagyjából ez lesz benne?

Vidám téma: Megint kurwa meleg van és meg kell dögölni, cserébe özönlenek a kibaszott szúnyogok este, amikor az ember kétségbeesetten próbálja szellõztetéssel visszahûteni a pokollá hevült lakást. (Mondanom sem kell, meglehetõsen "mérsékelt" siker koronázza az ezirányú erõfeszítéseket, mert hideg ugyan nem lesz, szúnyog viszont de.)
Viszont kapható Sega MegaDrive-hoz és NES-hez SD illesztõ: http://www.stoneagegamer.com/mega-everdrive-deluxe.html http://www.retrotowers.co.uk/nes-everdrive-n8-cartridge-shell?search=Everdrive%20N8
Az elõbbi ráadásul nem csak MegaDrive, hanem MasterSystem és 32X játékokat is tud, mondjuk ez utóbbi az le van szarva vastagon, mert egyrészt csak 32X illesztõvel tudja, amit azért nem egyszerû beszerezni és amúgy sincsenek rá épeszû játékok, másrészt meg inkább az SG-1000-est tudná, bár nem tudom, hogy az lehetséges-e... (Nem értem a SEGA-t, a Master System bw-kompatibilis volt az SG-1000-el, a MegaDrive bw-kompatibilis a Master Systemmel, akkor elméletileg Master System SG-1000 kompatibilitásával is kompatibilisnek kéne lennie...vagy nem?)
A vicc, hogy bár drágák, de épp lenne rá lóvé, viszont állásom az kurwára nincs, úgyhogy nem fogom tudni megvenni, mert enni kell bazdmeg. Aztán mire lenne lóvé is, meg állás is, addigra elfogy... Az élet szép, bassza meg bilgéc.

Vidám téma még, hogy utóbbi idõben a Wii U elkezdett drasztikusan fogyni a boltokban és a korábbi hátrányát egyik napról a másikra ledolgozta, a suxbox1-et már elhagyta 1 millió eladással és alig 800 ezer eladásra van a PS4-tõl. Holott a három gép közül megint az a leggyengébb. Kérdés: Mit tudott má' megin' kitalálni a Nintendo, hogy ennyire kell a jónépeknek? Ok, hogy a suxbox nem fogy túlságosan az nem meglepõ, játék alig van rá, a "multimédijás" képességei csak az egybesült állatokban használhatóak és egy orwelli rémálom az egész készülék, de hogy hozta be a Wii U a PS4-et?

Vidám téma még a költészet is:

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak elõtt,
De látod amottan a békávé ellenõröket?
Na, azoknak a kurva anyját!

Címe nincsen, de már gondolkodtam, hogy lehetne "Zsiráfgeci" vagy "Büdös, fókabajszos, ganajtúró jegyautomata", csak aztán elvetettem, mert mind a kettõ eléggé szar. Mondjuk a vers is az, szóval zseblófasz, mindegy.
E-Mail
mutantleg
2014.06.10. 22:38:46
TCH:
nem lehetne ezt a elektroid es hasonlo temat mellozni? egy kis idore csak.. kb orokre?

inkabb beszelgessunk vidam dolgokrol..
pl.
lesz uj doom ami megse doom4 lesz viszont a bethesda csinalja es.. oo.. minden barom kozolte hogy tetszik neki a teaserben amiben faszsincs a regi ajto hang az eredetibol es senki le se szarja hogy a eredeti keszitok mar ceg kozelebe sincsenek ugyanugy mint a blizzardnal a szarkraft 2 meg a dejjablo 3 nepek..

ize inkabb..

.. lesz uj sonic (sonic boom) es gyak egy verekedos jatek .. ize ..
viszont lesz DS verzioja amiben nem kell futni viszont .. trineosan lehet karaktert valasztani..

.. most mar odaig jutottunk hogy kiastak az ET-ket es ujra el tudjak adni annyira lement a lec

mind1 lenyeg hogy majd ha egy vidam dolog eszebe jut valakinek beszelgessunk arrol inkabb


E-Mail
TCH
2014.05.30. 16:03:43
Télleg nép, Elektroidnak mi volt a civil munkája amúgy? Tehersofõr? Csak mer a Planet Bubbán egy teherkocsis pólóban nyomul.
Az idõgép a Warbotokban is egy teherkocsi, az nem Ben-é volt?

Ja és asszem ennyi sok év után megtaláltam a Warbot 2-ben Smebyt! A Hawaii pálya elõtt van egy ilyen lila dungeon rész, ahol az egyik fal átjárható és odabennt van egy ugrópad, felette egy teleport, mellette meg egy szürkébe öltözött emberke, akit se lelõni, se megtaposni nem lehet. Véletlenül vettem észre, miközben az alatta lévõ folyosón ugrottam egyet és belelógott a képbe; persze visszamentem és megpróbáltam a baloldali falon bemenni, az egyik helyen sikerült is.
Persze azt nem tudom, hogy az tényleg Smeby volt, vagy egy másik húsvéti tojás, de szerintem de.
E-Mail
TCH
2014.05.22. 13:04:27
Az.
E-Mail
Kunio
2014.05.22. 12:30:04
Erre én is emlékszem, csak arra nem, hogy miket írkáltam, de biztos nagy balf*sz voltam.
E-Mail
TCH
2014.05.22. 11:11:28
Az, hogy egy idegesítõ pöcs voltál, aki állandóan flamelt itt a haverjaival és ötszázas méretû vörös betûkkel írkált.
E-Mail
Kunio
2014.05.22. 11:06:34
Hali, visszajöttem nosztalgiázni, valaki emlékszik még mi volt anno a vita tárgya? :D
E-Mail
TCH
2014.05.21. 21:37:11
Jah értem.

Van új projekt készülõben?
E-Mail
mutantleg
2014.05.21. 16:16:04
TCH: annyi hogy van bajsza (de minden aminek bajsza van az mario, mint egyszer megtudtam)
vagyis nem
a titok meg hogy egy figurat tudok rajzolni osszvissz
E-Mail
TCH
2014.05.19. 15:14:46
MG: A Planet of Hurt-ben a fõhõs az véletlen hasonlít Elektroidra, vagy van hozzá köze?
E-Mail
TCH
2014.05.17. 21:38:34
Hát most már tudod. Ezért (is) rühes banda a mikorfos.

Úgy garantáltan összeforgácsolod az egészet és nagyon belassul. Adatot, swap-et külön kéne tárolni, de egyébként a programokat is célszerû. SSD-n persze ez már nem érvényes, ott mindegy. (Mondjuk arra meg kurwára nem célszerû swappelni.)
E-Mail
Endre
2014.05.17. 13:08:18
Értem. Ezt nem tudtam.

Az adatállományoknál egyetlen partíción volt C:
Összevissza letöltésekkel, és lusta voltam rendbe rakni, rendszerezni, illetve törölni a haszontalan adatokat, amelyek már feleslegesek voltak.
E-Mail
TCH
2014.05.16. 23:37:46
Elõször is, nem attól függ egy desktop rendszer használhatósága, hogy milyen újak rajta a programok, én pl. még mindig KDE3-at használok, ami 2005-ös.
Másodszor Linuxból sokféle disztró van, attól, hogy X-re nem volt meg Y program Z verziója, attól még másikon lehet, hogy megvan.

De igen. Mindenkit kipusztítottak a 90-es években, ezt hívták Wintel Globalizmusnak. Nem maradt rajtuk kívül senki, csak a pécé maradt, winfossal. Linux akkor még fasorban sem volt. Az IBM-et megzsarolta a mikrofos, hogy ha nem fejezi be az OS/2-t fejlesztését, akkor az IBM márkájú pécéken nem fog menni a winfos. Az Apple meg 97-ben csak azért nem ment csõdbe, mert a mikrofostól kaptak egy 150 millió dolláros tõkeinjekciót azokkal a feltételekkel, hogy egyrészt visszajön Jobs, másrészt az explorer lesz a default brózer Mac-en, harmadrészt pedig õk is x86-ra váltanak, hogy a wintel hegemóniát semmi ne törhesse meg; és így pusztult ki a Netscape.
Úgyhogy de: a mikrofos mindenkit elpusztító és mindent megfertõzõ "üzletpolitikája" az aminek köszönhetõen "az emberek többsége windows-t használ", a versenytársakat kiirtották, felvásárolták és ráerõszakolták a pécét és vele a winfost az egész világra. Pécét minden lakásba és winfost rá. Így lett bilgéc a világ leggazdagabb embere.
Ennyi.

Mi köze van az adatállományoknak a winfoshoz? Hacsak nem ugyanarra a partícióra hánytál mindent, akkor a filmeid, zenéid nem lassítják be a rendszert. Ha igen, akkor persze elfogy a hely és belassul a winfos, mert a saját szemetét meg nem tudja odarakni, ahova akarja...
E-Mail
Endre
2014.05.16. 23:06:23
"És ez megint miért a Linux hibája, hogy X disztribúció Y verziójához nincs Z programból friss?"

Azért, mert akkor a rendszer nem deskoptra való, ha friss deskoptos programokat nem tudsz rá feltenni (egy könnyen).

1. Azért annak csak van valami oka, hogy az emberek többsége windows-t használ. És nem hiszem, hogy csak a Microsoft üzletpolitikája...

4. Lásd fentebb.

"Jah, kell mellé ilyen klíner, meg olyan vírusírtó, meg ilyen karbantartó, meg olyan csodacucc, meg ilyen izé, meg olyan hozé, különben beszarik, meg belassul, jah meg idõnként újra is kell rakni, ha a redzsisztri, meg a winesikszes nagyon elhízott már..."

Hát nem tudom... Nekem a win 7 még le se fagyott amióta karban tartom, csak akkor tettem újra amikor már tele volt adatállománnyal (ilyenekre gondolj, hogy filmek, zenék, játékok, dokumentumok) és lusta voltam rendbe rakni. A frissítések közül csak azokat szedem le amire valóban szükség van.
E-Mail
TCH
2014.05.16. 22:22:28
És ez megint miért a Linux hibája, hogy X disztribúció Y verziójához nincs Z programból friss?

Hát igen, tanulni kéne, hogy mi, hogy mûködik. A winfost nekem tanulással sem sikerült kiismerni, mert önállóan cselekszik, többnyire a hátam mögött.

1. Hát ha nincs szükséged rá, az egy dolog, de attól még nem lesz szar a Linux vagy a BSD, hogy neked nem kell.
2. Ez igaz, játékból winfosra van a legtöbb.
3. Igen, bármelyik alatt lehet. Nem is árt, ha belemélyedsz, mert akkor legalább tudni fogod, hogy miért fordul olyan pokoli sokáig egy C-s kód.
4. Én ezt elhiszem, de nem ez volt a bajom, hogy neked az jobban fekszik - mert arra nem mondtam volna semmit - hanem az, hogy olyan dolgokat varrtál a BSD meg a Linux nyakába, ami nem volt jogos.

Jah, kell mellé ilyen klíner, meg olyan vírusírtó, meg ilyen karbantartó, meg olyan csodacucc, meg ilyen izé, meg olyan hozé, különben beszarik, meg belassul, jah meg idõnként újra is kell rakni, ha a redzsisztri, meg a winesikszes nagyon elhízott már...

Harag nincs, de konszenzus se. :P
E-Mail
Endre
2014.05.16. 21:03:24
Nem az a baj, hogy sok idõbe tellett, hanem, hogy nem volt fent a legfisebb deb-es kiadás, mivel lejárt a licnesze az Ubuntunak.
Ami meg volt belõle .deb-et meg nem találtam meg vagy talán valami kielégíthetetlen függõségi hiba volt. Már nem tudom, hogy melyik.

A Ghost BSD egy Kanadi Free BSD alapú rendszer.
http://wiki.ghostbsd.org/index.php?title=FAQ#Software_Installation
Ez nem mûködött, amúgy. Mind 1. Nem ölök bele több energiát.

Amiket írtál rendszereket sokat én is kipróbáltam. De számomra a win volt a legkényelmesebb. Ott elsõre mûködött minden. Nem kellet bajlódni vele. Mondjuk lehet tanulni, meg energiát fektetni kell(ene) bele és akkor jó lenne. De igazából felesleges érzem:

1. elmélet fizikusnak ként szeretné dolgozni. Elég csupán a minimális parancssori, informatikai ismeret. pl.: cd, ls, mkdir, ocatve (ez egy program, de linu konzolba jobb mint winben futtatni szerintem)
2. Szabadidõmbe szeretek játszogatni. Erre a win a legalkalmasabb
3. C nyelven kell egy kicsit tudni programozni. (Nem komolyan csak egy egész kicsit) Azt meg bármelyik rendszerbe meg lehet tanulni.
4. Annyi idõt amennyit beleölnék a tanulásba, hogy rájöjjek a probléma nyitjára a windwoson már 25-ször megoldottam.

Szóval én szerintem a windows az jobb. Legalább is kézre esik. Igaz kell mellé egy CCCleaner, vagy valami hasonló, tisztán tartani. Meg egy jó kis vírussírtó (mondjuk az ingyenes AVAST!).

Remélem azért nincs harag? :)

E-Mail
TCH
2014.05.16. 20:38:11
Már ne is haragudj, de az, hogy több óráig tart egy program leforgatása az miért a Linux hibája? Nagyságrendileg ugyanannyi idõ lefordítani a Wine-t akármilyen platformon, beleértve a winfost is. A GhostBSD-t nem ismerem, de valószínûleg félreértettél valamit a wikiben.
Itt nálam megy a Flash, ha nálad nem megy, akkor valami nem volt jó nálad.

Az meg, hogy kinek mi a nyerõ az ízlés kérdése, én itthon mindenféle rendszert használok, van classic Amiga OS, Linux, MorphOS, OSX (PowerPC-s), idõnként bohóckodok egy sort AROS-szal, valamilyen BSD-vel, vagy a Haikuval; egyik rendszert se tartom tökéletesnek, de egyiktõl sem kapok agyvérzést, míg a winfostól azt kapnék, ha lenne. (Valahányszor az elé kényszerülök valahol 1 perc után már õrjöngök.)
Én a magam részérõl úgy vagyok, hogy nekem (majdnem) mindegy mi, csak ne winfos legyen.

(A hazai felsõoktatási intézményeket, pláne az informatikaiakat és pláne az eltét had ne minõsítsem...)
E-Mail
Endre
2014.05.16. 20:26:54
Hát nagyon megutáltam a linuxot.
Egy példa:
Fel akartam tenni a wine legfrissebb verzióját egy régebbi lejárt Ubuntura. És csak forrásban volt.
./configure
sudo make
sudo make install
(vagy valami ilyesmi)
A második lépés az több órába telelt. Pedig csak 170 MB körül van a wine.
Meg kipróbáltam a Ghost BSD-t nem mûködött rajta ami a wiki-jében olvastam róla vagy nem azt csinálta. Meg egy csomó fajta free rendszert.
Akkor flash videókat alig tudtam elindítani a youtubon, meg ilyenek.

Szerintem ezek a free cuccok inkább szerverre vagy laborba (bár a klasszikus fizika laborban az ELTE-n 3.1 windowst használnak méréshez :D) valók. Otthonra win 7 a nyerõ. Bár lehetne olcsóbb.
E-Mail
TCH
2014.05.16. 20:13:12
Akkor hogyhogy nem értesz egyet a BGAFC-vel? Pár éve még Ubuntuztál, meg utáltad a winfost.
E-Mail
Endre
2014.05.16. 20:05:10
Igen :)
E-Mail
TCH
2014.05.16. 19:54:27
Thx, de honnan ismerünk téged? Te vagy Endre?
E-Mail
noname'87
2014.05.16. 18:44:21
*oldal=oldallal

párdon
E-Mail
noname'87
2014.05.16. 18:43:19
Kiváló minõségû oldal!

Az anti Bill Gates oldal nem értek egyet, de ez az oldal fantasztikus! Gyerekkorom kedvenc platformjai találhatóak meg itt!
NES, SEGA, C64
Megy is a kedvencek közé.

Gratulálok az oldal készítõjének! :)
E-Mail
TCH
2014.04.12. 14:28:39
Hehe, ezek de jópofák.
E-Mail
mutantleg
2014.04.11. 23:22:47
All in! rovat:
http://anonymousawhorse.deviantart.com/art/Eggman-s-Mobile-272872533
http://anonymousawhorse.deviantart.com/art/The-Series-to-Date-300479130
E-Mail