Új üzenet küldése


TCH
2019.01.03. 12:26:35
Ezt most találtam meg megint: https://www.youtube.com/watch?v=CjQbd5TQ9jc

3 éves már, de még ma is beszarás, hogy mit tud az UE4.
E-Mail
TCH
2019.01.02. 11:12:00
Max. az értelmesebbek látták, de az emberek többsége hülye. (Egyébként lehet, hogy nem ez volt a csávó célja, nem tudom mennyire rafinált.)
Miért, hány cégbe is sikerült belekötnie?
(Gondolom ami brand nélküli, ott nincs jogi kifogás, nincs mit bántani.)

Jah, bele is lehetne passzírozni több virslit egy kiflibe, de az amcsik inkább azt csinálják, amit a kereskedők vártak: megveszik a 4 csomag virslit, meg az 5 csomag kiflit, hogy ugyanannyi legyen mind a kettőből...
(Hotdog mondjuk vízszintes, tehát nehezen lehetne emeleteset csinálni. :) )

Nem, még nem hallottam, de tényleg, ez már megint fagyasztani akar. XDDDDDDD
(Egyébként maga az ötlet nem akkora hülyeség, mint elsőre tűnik, ez már legalább másfél évtizede létezik ötlet szinten, hogy kiszórnak egy csomó alumínium "lencsét" a sztratoszférába és "emulálják" vele egy vulkánkitörés eredményét, azaz visszaverik a napfényt. A tudós, aki előadást tartott róla, azt mondta, hogy tudják, hogy rizikós, de ha nem lépünk valamit, akkor az unokáink ennél ezerszer rizikósabb dolgokra lesznek rákényszerítve, amiben viszont igaza van. Nem tudom, hogy mennyire bölcs dolog, pont ezt alkalmazni, mert mi van, ha az egész visszahullik a fejünkre, mi van, ha túlhűtjük a bolygót, stb. (ha apránként dumpoljuk ki és nézzük a változást, akkor még időben leállhatunk), de nem teljesen hülyeség, a felmelegedéssel valamit most már csinálni kellene.)
E-Mail
mutantleg
2019.01.02. 03:06:26
Lehet hogy ez volt a celja (bar nem neznem ki belole)
gyakorlatilag mindenki latta elorre hogyan fog ez vegzodni
igazabol az volt a kerdes hogy ki pereli be eloszor a palit
(viszont a nem-brandelt-et meg mindig meg lehet venni, azokat nem bantotta senki)

Hat igen, minek a jobb termek ha igy is megveszik ..
plane hogy senkinek nem jut eszebe hogy egy kiflibe tobb hotdog is elfer
(hamburger mar emeletes de a hotdog technologia nem fejlodik)

Bujjon bujjon
legujabbat hallotad? (billgec)
most a globalis megmelegedes vegett kitalalta hogy penzel egy kiserletet
amiben kis szarokat szornak repulogepbol az atmoszokferajaba hogy lehutsek a foldet
(most mar az egesz bolygot le akarja fagyasztani a pali)
E-Mail
TCH
2019.01.01. 00:00:05
Na, nép, akkor nálatok is bújjék az ördög bilgécbe.
E-Mail
TCH
2018.12.31. 15:34:42
Hogyan legyünk hősök:
0. Várjunk amíg valaki rá nem lép valami öltönyös dögkeselyűsködéssel az emberek tyúkszemére és közellenség nem lesz. (Ilyenből mindig van bőven.)
1. Csináljuk azt, amire ugrani fog, provokáljuk ki, hogy dögkeselyűsködjön egy kicsit ellenünk is. (Tuti recept, az öltönyös dögkeselyűk nagyon hülyék.)
2. Kezdjünk el ordibálni a megfelelő helyeken, hogy az emberek felfigyeljenek az öltönyös dögkeselyűsködésre, aztán tartsunk ki egy darabig, amíg valami komolyabb fenyegetéssel elő nem áll. (Eddig leszartak volna és most sem mi érdekeljük őket, hanem az, hogy a dögkeselyű mit csinál, csak indok leszünk, hogy lehessen a dögkeselyűt még jobban utálni.)
3. Hátráljunk meg, aztán sírjuk tele a netet, játsszuk a mártírt, apelláljunk az emberek együttérzésére. (Garantált siker, pár irigy fasztól eltekintve - akiknek ez nem jutott eszébe, vagy nem merték megcsinálni - mindenki szolidaritását fogja kifejezni (persze csak szóban, mert pofázni mindenki tud, cselekedni meg senki sem mer, vagy akar), persze bennünket most is leszarnak, de legalább lehet a dögkeselyűt utálni.)
Bónusz +1: Ha elég ügyesen rinyálunk és elég sok ember fog eléggé megsajnálni, akkor lehet nekik eladni egy amúgy kutyát nem érdeklő terméket, vagy lehet csak simán kalapozni; az emberek ebben partnerek lesznek, na persze nem azért, hogy nekünk segítsenek, hanem azért, hogy a dögkeselyűt bosszantsák. (Persze fejenként egy-két dollárnál többet nem kell várni, de ha körbemegy a neten a dolog, akkor azért elég jól lehet vele keresni...)

T'om ez most nagyon cinikus volt és természetesen a nyinytyenygyóúnak jár a versenyzongora ismét, de valahogy nem tudok szimpatizálni egy olyan alakkal, aki egy kisebb épület árával felérő aranylánccal (ld. a cikkben) a nyakában osztja az észt arról, hogy jajj de rossz a világ, de főleg a gettólakók élete, mer' mittudomén...

Jó, hát észből a Sony sincs nagyon eleresztve.
Ez a kontrolleres baszkodás a nintendó részirűl megint nagyon sunyi dolog; mondjuk árukapcsolásból van még feszt másutt is (ld. még: miért adják a hotdogot négyesével, ha a kiflit hozzá ötösével, bár az egy kicsit más tészta, de a cél ugyanaz: plusz vásárlásra kényszerítés).
E-Mail
mutantleg
2018.12.31. 02:47:13
Ez az ev is jol vegzodik rovat (bujjon):
https://www.hotnewhiphop.com/soulja-boy-pulls-souljagame-console-from-estore-amid-nintendo-threats-news.67975.html
(osszefoglalva ilyen rapper gyerek akirol fasztuggya hogy letezett brandelt nehany kinai emulatoros gepet es miutan minden letezo hiroldal ezt lekozolte ez valahogy feltunt)

OK, de a emulator az ugyanaz volt mind a ketton, meg nem is a sony csinalta az emulatort, meg eleve elbasztak azzal hogy nem a dual shock-os kontroller-t raktak bele stb. (plusz jutubon tobb video van ahol hazilag osszebarkacsolnak emberek jobbat)
ami mondjuk mindkettonel furcsa hogy miert kell kulon kontroller, plane hogy most a nintendo-nal aki elofizet online jatekra most (ugy ajandekba hogy azok akik elofizettek megvehetik de mas nem) adnak kulon nes controllert (mert hogy a online elofizeteshez jar ajandekba nes jatek ami mar ingyen) de csak a switch-el kompatibilis a kontroller (olyan 30 usd egy.. de 30 usd elofizetni is) mindezt ugy hogy a switch kontroller egy az egybe ugy nez ki mint egy nes kontroller
E-Mail
TCH
2018.12.26. 11:42:13
Nem biztos, hogy balfasságból csinálták. A szoftverek nem véletlenül híznak egyre jobban el. Ha ma is vennék a programozók a fáradságot, hogy rendesen megcsinálják a programokat, akkor az emberek egyáltalán nem vennék meg az új gépeket, hiszen a régin is jól futna. Oké, persze azért régen nem volt 4k felbontás, meg többtíz gigányi adat, meg mittudomén, de a megnövekedett felhasználói igények nincsenek arányban a megnövekedett erőforrásigényekkel.
E-Mail
mutantleg
2018.12.25. 23:53:58
Persze, csak akkor neked van annyi eszed hogy az Athlon1-et rakod a gepbe es nem a 2-t, de a sony-nak mar nem volt
E-Mail
TCH
2018.12.25. 22:17:57
Ja, hogy a PS1 emulátor megy jobban a SNES emulációra kitalált gépen, mint a PS1-re kitaláltan... Hát, lehet, hogy arra jobban optimalizálták; az, hogy gyengébb, az nem jelent semmi. Ha írok egy C64 emulátort C-ben és lefuttatom egy Athlonon, majd írok egy másik C64 emulátort szísárp/dotnetben és lefuttatom egy Athlon 2-esen, akkor az első fog győzni: az erősebb gép nem minden.
E-Mail
mutantleg
2018.12.25. 22:00:43
Az emulator ugyanaz, az a poen hogy az egyik a Snes Classic mini-n megy a masik meg a PS1 minin (es a snes-en gyorsabb pedig papiron gyengebb)
E-Mail
TCH
2018.12.25. 21:45:51
Nagyon hadart a csávó, csak annyit értettem, hogy ugyanaz a játék jobban megy a SNES emulátoron, mint a PS1 emulátoron.
E-Mail
mutantleg
2018.12.24. 17:15:34
Nintendostation rovat:
https://www.youtube.com/watch?v=ol12g5GxI7Y
E-Mail
TCH
2018.12.22. 18:24:51
Mondjuk Anachronox-szal nem játszottam, de a Rott az nem volt rossz. Bár még egyszer sem nyomtam végig, meg utoljára komolyabban kb. 20 éve játszottam vele a suliban... Sőt, asszem csak a shareware verzió van meg.

Hát ja, SW-nek már késő. Csak részleteket láttam az újakból a tévében, amikor átmentem anyámhoz, de az is elég volt egy életre.

Hát azt nem tudom, hogy Schafer mit követett el, vagy mekkora geci őkelme, de nekem ezen a listán már a poszt idején is a Langdell volt a "kedvencem". Kotick csak a saját alkalmazottaival, meg a vásárlóival baszik ki, Langdell meg mindenkivel, aki él és mozog.
E-Mail
mutantleg
2018.12.22. 16:22:48
Valahogy ugy, amikor ezek a jatekok kijottek mindketto megkapta a pofajaba hogy mi ez az elavult motor (merthogy Rott-ba miert minden fal szogletes meg Anachronox miert low poly stb) az hogy szubjektiven szerintunk nem szar az mas kerdes

Legujabb most az hogy a SW-t megint ujrainditjak (hogy akkor most megse volt 8-adik resz vagy 7-edik se azt meg nem tudjak, probaljak a lukast is visszahivni, mindent probalnak, de most mar keso)

Mondjuk a Double Fine azota olyan szinten megtorpedozta magat ezzel a broken kickstarteres fassagaval hogy Kotick-ot indokolt lenne csusztatni egy ket helyet, vagy legalabbis mehet melle Schafer bacsi is a listara osztozni a dobogon de minimum jar neki a kozonsegdij (mondom ugy hogy konkretan megvettem a brutal legendet)
E-Mail
TCH
2018.12.22. 12:22:43
Nekem pont fordítva jött le...
Romerot én sem értem, hogy most akkor ő pontosan mit is szeretne, de igazából mindegy is, mert bármit is szeretne, nem azt csinálja. :/
A Wolf3D, meg a Q2 miért szar motor? A maga idejében az elég jó motor volt mind a kettő, szerintem. Vagy úgy érted, hogy a Rott, meg az Anachronox idejében volt már szar?

Disney-nek a jó kurwa anyját. Egyre nagyobb fos, amit kifosnak a világra; SW-t is szétbaszták a senkit nem érdeklő politikai ideológiáikkal...

Az Activisiont vezető Kotickról tudja mindenki, hogy egy fasz, még ezen a listán is első lett (mondjuk a listát fenntartással kell kezelni, mert a Sonytól meg a Nintendotól természetesen kellett rá embereket pakolni, de bezzeg a mikrofostól nem).
Ez a videó nagyon kész... XDDDDDDD
E-Mail
mutantleg
2018.12.20. 01:02:27
Eleg nagy a katyvasz itt igazabol mert a Carmack sajat elmondasa szerint a jatek erdekli es hogy a motor jo
az egy amolyan mellekes dolog
Romero-ban az az erdekes hogy pont o csinalta a palyaszerkesztoket (plusz a palyakat) es ezert is furcsa hogy ez a Daikatana hogy jott ossze (ennyire gagyi linearis palyak a vilagon nincsenek)
Aki tenyleg tobbszor is szar motoron jo jatekot csinalt es bizonyitott az a Tom Hall volt (Wolf3D->Rott, Quake2->Anachronox)

Egyelore a kinaiak vettek meg oket, sajnos ez a Dizni betett a tervnek ahogy orvul megvette a Pixar-t (miutan rajottek hogy a sajat kis 3D studio-juk nem fog menni es a 2D rajzolokat sikeresen kiraktak ugyhogy valamit tenni kellett)
Es most hivatalosan abba is hagytak az UT remake-t (eddig se nagyon dolgoztak rajta, es inkabb valamit UT 2003 stilusba volt csak gagyibb ugyhogy nem kar erte)

Namind1 kozbe tortentek erdekes dolgok:
az Al Lowe bacsi ugy dontott hogy megfogyott a penze es aukciora bocsajt nehany regi forraskodot
abbol amin dolgozott es amit megmentett anno (Leisure Suit Larry es tarsai, regi nagy floppy-n minden a vilagon)
de mindjart jott az Activision hogy nana (.. egyebkent nem ovek a jogok de nana)
ugyhogy ezutan lofasz volt de nem aukcio
.. es emiatt egy Archive-ot tamogato pali ugy dontott hogy felolvassa livestream-be a forraskodot (amolyan tiltakozas jelleggel illetve penzgyujtes celjabol.. legalabbis ennyit tudtam kideriteni, pontos celt nem annyira)
(plusz beoltozve, ahogy kell)
Sajnos nincs meg a teljes 7 oras orulet csak foszlanyok: https://www.twitch.tv/textfilesdotcom/clip/BluePlacidUdonFunRun
E-Mail
TCH
2018.12.18. 11:35:32
Ezt mondjuk sejtettem, hogy Carmack az, aki nagy ívben szarik az egész játékra és csak a motor minősége érdekli; amit egyébként el kell ismerni, hogy tényleg elég durva tudású. Asszem jót tett anno, hogy ott volt Romero, aki viszont a játékélmény über alles mentalitást erőltette. Csak azt nem értem, hogy ha ez így megy, hogy így volt kettébontva és Carmack csinálja az überfasza motoron futó szar játékokat, akkor Romeronak kéne a szar motoron futó überfasza játékokat csinálnia, de valahogy ezt nem vettem észre.

Epicet azt tudom, hogy ők a motor kiárusításából élnek és az Unreal sorozat csak hobbi nekik. Öcsém látott valami interjút tőlük, ahol megkérdezték őket, hogy most, hogy kész az UE3, mit fognak csinálni és kb. azt válaszolták, hogy eladják a Pixarnak és isznak.
E-Mail
mutantleg
2018.12.17. 23:44:58
UnrealED az ezerszer normalisabban volt megirva mint barmelyik quake-es palyaszerkeszto
(meg a bugjai ellenere is)
az a helyzet hogy az ID-t (tobbek kozott Carmack miatt) sose erdekelte hogy eladhato motor-t csinaljanak
es elmondasuk szerint ha jott valaki hogy licencelne valamit akkor mondtak egy nagyobb osszeget hogy
bekenhagyjak oket es amikor igent mondtak akkor erosen meglepodtek es vallranditas utan a forraskodot kiirtak nekik egy cd-re
es ehhez kepest az Epic abszolut tudatosan ugy tervezte a Unreal-t hogy rajtuk kivul mas is tudja majd hasznalni

sajnos ahogy elfogytak a kulcsemberek ID-bol ugy egyre inkabb az kerult eloterbe hogy a render-eles legyen szep
es minden mas hatterbe lett szoritva .. es hat pont a Doom-nal kezdtek fogyni
E-Mail
TCH
2018.12.17. 21:14:59
Mit kell hackelni egy 3D modellező környezeten, amibe előregyártott objektumokat (pl. ellenfeleket) is lehet pakolni, meg lehet scriptelni? UnrealED-ben ezt miért tudták megcsinálni?

Hm és ez már a Quake trillógiára is igaz volt? Vagy csak a Doom 3-ra, meg a 4-re.
E-Mail
mutantleg
2018.12.17. 19:39:19
Annyi hogy most mar ket level editor van, amit belsoleg hasznalnak meg ez a snapmap fassag a hulyegyerekeknek
Mert annyi szar hack kell ahhoz hogy egy kis palya mukodjon hogy azt nem lehet elmagyarazni embereknek

Mondjuk ez fura a ID jatekokon hogy doom utan minden jatek kicsit kevesebbet tudott meg egyre kissebbek es rosszabbak a palyak
E-Mail
TCH
2018.12.16. 21:19:38
Lehet, hogy pont arra akarta felhívni a figyelmet, hogy Gru az állomáson tartózkodik... :P

Nép, én ezt most nem értem. Néztem Doom 4 gameplay-t és ott künn a Mars felszínén kolbászolt a faszi fel és alá. Vagy az is szoba volt, csak trükkösen megoldva? De akkor hogy a fárasba' lehet custom szobát csinálni? Nem hiszem el, hogy ennyit tud a motor, az világröhej lenne...vagy manapság inkább világsiker? :(

Komolyan, innentől kezdve nem túlzás, hogy a régi Doom-ok többet tudtak, hisz ott százával is jöttek néha a szörnyek, nem 12 egyszerre, mint StarCraftban. :P
E-Mail
mutantleg
2018.12.16. 12:54:20
Csak tudnam hogy azt a ronda szurke csikos salat hol talalta (barmelyik cosplay versenybe befert volna)
Mondjuk ha ellenor akkor megmagyarazza a hangosbemondokat mert az gondolom meg a minyonok kezelik.. es azert nem lehet erteni egy kurva szot se (kedves utasaink vigyazzanak mert grpbjghllbl gbrbgrllhhrgh .. megyegyszer mondom vigyazzanak mert ghrbhubhuhbulur .. azota se tudjuk mire kellett volna vigyazni)

Sztori az hagyjan de alapvideot lattad?
(ugye van doom2 source port-ba egy ilyen halal egyszeru palya 100 ezer revenant-al a nuts.wad mintajara es ezt megprobalja doom4-be megcsinalni a pali)
https://www.youtube.com/watch?v=ss8SyOhqk1I
(na jo, doom3 ba se lett volna konnyu dolga)
E-Mail
TCH
2018.12.15. 10:31:13
Ja, az is. :)
(Rá kellett keresnem, mi az a "Gru"; hát ha már így néznek ki az ellenőrök, akkor jobb, ha jegy birtokában is futsz előlük...)

Jó, ez végülis jogos... Másik jó hírről (legalábbis gamer berkekben) én sem hallottam idén.

Nebassz, ekkora raklap szar a Doom 4? (Most csekkoltam le egyébként a wikis cikket; ezek most kajak újra eladták a Doom 1 sztoriját, csak átírva?)
E-Mail
mutantleg
2018.12.14. 20:27:48
A ruszki verzio beszaras :)
(pont ezt jatszotta ma egy pali a moricon, csak fuvolan..
kalvinon meg felszallt a Gru .. de az mar egy masik tortenet)

Jo ugy ertettem hogy azert foglalkoznak vele ennyire mert ez az elso jo hir az evben amivel lehet foglalkozni
(illetve ha volt masik jo arrol lemaradtam)

Mondjuk nemtom amikor kijottek akkor is aki elt ez mozgott (es volt otthon internet) adott ki palya cd-t, doomhoz, dukehoz, mindenhez, D!Zone, master levels, nuclear winter, master levels stb.
es csak azert maradt abba mert ezekhez az uj szarokhoz lehetetlen palyat csinalni, doom4-nek a palyaszerkesztoje gondolom megvan: kesz szobakat lehet csak kirakni es max 12 ellenseg egszerre pff.. inkabb koppintsak a regieket
E-Mail
TCH
2018.12.12. 18:49:06
https://youtube.com/watch?v=YDlNSun3a6c

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A keygen verzió bazdmeg, mint a faltörő kos, akkorát és az a fapofa amit vág hozzá...ÖLTÖNYBEN!
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
E-Mail