Új üzenet küldése


Endre
2009.04.27. 20:32:56
Sziasztok van olyan windos emulátor ami kimondottan játékok emulására való?
kemi
2009.04.27. 15:52:35
A Turbo Pascal 7 az már abandonware? Az 5.5-öst le lehet tölteni a Borland honlapjáról, a freeware cuccok között van. Kiteszem majd mindkettõt, az 5-ös az biztos, hogy jöhet ide.
E-Mail
TCH
2009.04.23. 21:08:19
Hát ez a kurva nagy magyar valóság. Sebaj, majd megeszünk másokat.
E-Mail
Endre
2009.04.23. 21:00:44
Ezt jól mondtad :D
TCH
2009.04.23. 20:45:37
No problem, tök mindegy, hol szerez vécépapírt az ember. :P
E-Mail
Endre
2009.04.23. 20:44:17
Hoppá...
Bocsi.
TCH
2009.04.23. 20:22:29
BMF - Kandó
De Fehérvárott, nem pöstön.
E-Mail
Endre
2009.04.23. 20:05:15
TCH :vissza vonom tuti, hogy szeged tanulsz XD
Endre
2009.04.23. 19:53:44
ELTE fizika bsc.-fizikus (feltételezem, te BME villamos?
TCH
2009.04.23. 19:34:01
Összeilleszti az, csak valamit elszúrtál.

Kösz a linket (legközelebb használd a bbcodet :P ), ha találsz torrentet, feltétlen szólj, öcsémmel évek óta vadásszuk a német szinkronost.

Linuxot annyit raksz fel, amennyit akarsz, a telepítõ megtalálja a másikat és a grub is tudni fogja. Csak nehogy egymásra rakd õket!

Elektromágnesesség? Csak nem elméleti villamosságtan? Hol tanulsz? Szeged? Vagy BME?
E-Mail
Endre
2009.04.23. 18:53:09
TCH: és még valami, hogy-hogy nem illeszti össze a le emulált winrar a szét darabolt dolgokat mint az xp-nél?
Mitt kell vele csinálnom még?
Endre
2009.04.23. 18:34:58
TCH:http://www.youtube.com/watch?v=iAy4MNjOu5g (ez az elsõ rész harmad mindegyik asszem fent van mármint a sorozat értelem szerûen part 2 part 3 ..stb)
Itt végig tudod németül is nézni.Nem nagyon kell tudni hozzá a németet végül is egy gyerek mese. Ha kell majd nézek német torrentet és magyar feliratot hozzá.Ha majd lesz idõm, mert most rohadt sokat kell tanulnom elektromágnességet (hogyan kell feladatainál deriválni,integrálgatni) :ras:
Ui:Hogyan tudom telepíteni linux mellé egy másik loinuxott csak kiírom a cd és bedobom? (suserol tudod amin van ilyen gyík lenne szó)

zuschzero:Ha majd mûködni fog a fórum beszélgethetünk mega man ról :) Nyugodtan írj a e-mailemre.
TCH
2009.04.23. 12:00:46
Kurva élet, a német intro! :D Ehh, öcsémmel így németül bámultuk annakidején a sat1-en vagy a pro7-en, tudja má' a görcs. :P Pár epizód fel is lett véve, hehe.
Azért kurva jó, mert a németek nem egyszerûen fogták a japánt és berakták, hanem béreltek egy dídzsét és csináltattak vele egy saját introzenét. :D Amúgy nem szeressem a technót, de ez a rave/techno verzió, ez kurva jó. Meg hát a német szinkron is baszottul jó volt, annyira passzolt a képhez, meg a karakterek személyiségéhez.

Valahol a neten megtaláltam az összes részét ennek a sorozatnak, de sajnos az angolt, ami mind az intro, mind a szinkron kiábrándító volt és így mire méltóztattam volna leszedni, elpárolgott. :(
E-Mail
scratschmaster
2009.04.23. 11:44:20
Hát kemi az a baj, hogy én nem vagyok nagy számítógépes, és ezekrõl a fogalmakról fogalmam sincs hogy mit jelenthetnek... :P De am köff hogy leírtad az OnLive-ot majd utánanézek. Hátha az én laikus fejemnek tetszõ fogalmazás is van! :D
E-Mail
zuschzero
2009.04.23. 11:26:54
Endre: Nos, én nem néztem az animét, meg az az igazság, az annyira nem is izgat. Egyébként nekem is csak az 1 volt meg gyerekkoromban, pár éve tudom csak, hogy több része is van!
E-Mail
Endre
2009.04.22. 23:02:04
zuschzero: Nekem is a régebbiek a kedvenceim.A 9-et is kipróbálnám.
Én az 1 részen nõtemm fel.
Az animet is néztem a régebbibõl ezt:http://www.youtube.com/watch?v=wo3raMF1aNs
Ezt nézted?
TCH
2009.04.22. 22:53:26
Ami azt illeti, hogy a honlapjukon azt írták, hogy pécé+winfos, vagy inteles mek. Persze lehet, hogy ez csupán a bétásra vonatkozik.

A kütyü meg valószínûleg valami lowend pécé lesz egy lecsupasztott winfossal. (a winfos ára benne lesz a kütyüében, azaz nem is lesz az a kütyü olyan olcsó) Legalábbis ez a legvalószínûbb, mivel így még mindig olcsóbb, mintha kifejlesztenének valami speciális cuccot. A speciális cuccok mindig drágábbak, mint egy pécé, ami olyan, mintha összekukáztad volna.

A net tényleg olyan mint a villany, vagy a gáz. Ugyanúgy fizetheted havonta. :P Oké, ez szar vicc, a net meg nem éppen a megfizethetetlen kategória, de akkor is egy újabb konzekvensen ismétlõdõ "must be paid" komponens az onlány konzol árában.

Továbbá. Írod, hogy

"Mivel a pécékbe és a konzolokba is az AMD és az nVidia szállítja a grafikus chipeket, rengeteg pénzük van a bizniszbe szóval a PC-s/konzolos játékipar nem fog csak úgy eltûnni."

Hát én is ezt mondtam. :) Te mondtad még korábban, hogy az OnLine majd lesöpri a többi konzolt, arra írtam, hogy amíg szabályos tömeggyártás van a játékhoz szükséges alkatrészekbõl, addig ugyan nem.

Na most, ha még egy játék jobb is lesz, attól még nem biztos, hogy az emberek azt fogják választani. Mondom az only netes játékkal túl sok a szívás.
A konzolosok meg a pécések is ahhoz vannak szokva, hogy beteszik és megy. Azt lenyelik, hogy a winfos fagy és akkor reboot, meg hogy a net szakad és akkor egy darabig nincs chat meg pr0n. De hogy ennyi kurva sok lóvét kicsengessenek és akkor a játék laggzon meg szakadjon, azt nem nyelik le.
Márpedig szakadni és lagzani fog, ugyanis mivel játékot kell, hogy futtasson, garantáltan winfos lesz rajta, amennyiben pécékbõl rakják össze. (Ez a legvalószínûbb, mivel ez a legelterjedtebb platform.)
Azt ugye nem kell részleteznem, hogy akkor az lesz a csoda, ha x millió júzer esetén egyáltalán nem borul fel, sõt ha egyáltalán felkel.
Meg ugye, mit értünk az alatt, hogy a játék jobb? Tán azt, hogy élethûbb a képe, vagy mi a nyavalya? Könyörgöm egy retroportálon ülünk, ahol csupa pixeles, manapság bélyeg méretû felbontást és 256-nál kevesebb színt használó játék van. :D Ha valakinek, hát nekünk csak tudni kéne, hogy rohadtul nem az ipari mennyiségû polygonszám, meg a rárenderelt textúrák ipari méretétõl függ, hogy egy játék jó-e, vagy sem.
(Ami azt illeti, nekem a két uccsó pécés kereskedelmi játékom az a vájsziti meg a pósztáltú. (mekkora paraszt vagyok megint))

A Milántól meg kikaptunk 5:2-re. Én ugyan nem láttam a meccset, de a szüleim nézték, tõlük tudom.
E-Mail
kemi
2009.04.22. 20:16:05
UI.: jól látom, hogy 1:0-ra vezetünk a Milan ellen? Csak most kapcsoltam be.
E-Mail
kemi
2009.04.22. 20:15:21
Mint lentebb írtam, ehhez sem kell pécé, csak egy tévére köthetõ kütyü, meg internet. Annak az egyik végét bedugod az internetbe a másikat a tévébe és máris játszhatsz. Szélessávú internet az meg már olyan manapság mint a villany vagy a gáz. Átlag min. 10 Mbit/s megvan nálunk, azon meg már lehet HD minõségbe játszani.
Mivel a pécékbe és a konzolokba is az AMD és az nVidia szállítja a grafikus chipeket, rengeteg pénzük van a bizniszbe szóval a PC-s/konzolos játékipar nem fog csak úgy eltûnni.
Grafikai teljesítményben mindenképpen jobb lesz, mivel gyakorlatilag egy szuperszámítógépen játszol, de hát honnan portolják rá a játékokat? Hát pécérõl meg konzolról, szal jogos a kérdés lesz-e valami ami ki fogja használni ezt a többletet.
Ha olyan lesz rajta egy játék mint egy jobb pécés játék akkor tényleg nem lesz értelme és még több is lesz vele a szívás, de ha majd Európából is fel lehet iratkozni bétatesztelésre én ki fogom próbálni.
E-Mail
TCH
2009.04.22. 16:56:12
Hát nem tudom nekem ez nem tûnik ilyen rózsásnak.
Konzol esetében ugye megvetted a gépet, meg a játékot is (esetleg az utóbbit már csak "megszerezted"), bekapcsoltad, beraktad, megy. Kellett hozzá egy kurwa konnektor, meg egy tévé (vagy monitor).

Ehhez meg kell egy csomó minden:
- Net kell, ami ugye nem egy fix dolog (szakad, lagzik, stb, és folyamatosan fizetsz érte, mégha nem is túl sokat)
- Szerver kell, ami megint csak nem egy fix dolog (feltörik, összeomlik, leterhelõdik, stb)
- Pécé vagy mek kell (a pc vagy olcsóbb mint egy konzol, vagy drágább, de a mek az tuti drágább, vagy legalábbis egálban van vele)
- WINDÓZ kell (ami szintén nem két fillér (oké, hogy idehaza csak a hülye veszi meg, de nyugaton azért nem), meg aztán ugye jó stabil is, ugyanolyan élmény lesz vele játszani, mint egy hétköznapi fostos pécégémmel)

Meg ha jól értelmezem a sign up feliratot, csak bérled a dolgot, azaz hiába vetted meg, ha lejárt, fizess megint, esetleg a divatból kiment játékokat leszedik, amivel te még játszottál volna és hiába fizetted 3 évig, gyakorlatilag a sokszorosát kifizetve a játék reális árának (vagy akár egy konzolos/pécés játékénak) akkor sem lett a tiéd igazából. Egyszóval hosszútávon több tízszer annyiba fog kerülni, mint egy konzol vagy ócska pécé és a szívás is tízszer annyi lesz vele.

Ilyen wow stílus, hogy nem egyszer fizettél és akkor utána korlátlan játék, hanem folyton fizetsz és akkor ugye mégcsak nem is biztos, hogy tudsz játszani amikor akarsz.

Ja, meg a másik. A pécés és a konzolos ipar által kitermelt erõmûveket és alkatrészeit maximálisan túlnyomó többségben a játékokra veszi meg a lamerjúzerek népes tömege.
Ha hirtelen eltûnnek a konzolos és pécés játékok, akkor a videóchipgyártók/processzorgyártók lehúzhatják magukat a slozin.
Zenehallgatáshoz, filmnézéshez, olvasáshoz, irodai csomaghoz, mifenéhez, azaz a dolgok legtöbbjéhez elég egy szaros lowend pécé is. Oké, hogy vannak professzionális felhasználók és cégek, akiknek szükségük lesz a teljesítménye, de õk elenyészõ kisebbségben vannak az egységsugarú júzerek tömegével szemben. Nem lehet rájuk tömeges fogyasztásra beállt ipart alapozni, hiszen mind a pécébe mind a konzolokba ugyanazok a hwgyártók öntik a szarjaikat, akiknek az az érdekük, hogy minden hülye megvegye õket. (ATI/NVIDIA/INTEL/AMD/IBM/stb)

Egyszóval nem hiszem, hogy ez a megoldás akár technikailag, akár gazdaságilag mûködõképes lenne.
E-Mail
kemi
2009.04.22. 14:36:30
Én speciel szeretem az újabb részeket is, de a régebbieket NES/SNES Megamaneket is.
Az OnLive-nak meg az a lényege, hogy a játék valójában nem a te gépeden fut, hanem gridbe kapcsolt nagy teljesítményû szervereken, a te géped csak megjelenít, és küldi a rendszernek a bemenõ adataidat. PC-re majd ingyen le lehet tölteni egy kliensprogramot, és egy internetkapcsolaton kívül nem lesz olyan hardverigénye mint egy mai PC játéknál. Lesz majd TV-re köthetõ konzol, arról meg azt ígérik, hogy jóval olcsóbb lesz mint a ma kapható játékkonzolok. Ezek mellett meg az eddigieknél sokkal jobb grafikát ígérnek.
E-Mail
TCH
2009.04.22. 14:24:14
zuschzero: MM1, MM2 az eredeti NES verzsön. Oldschool elmebetegek vagyunk. :)

scratschmaster: A grafikát úgy viszed feljebb, hogy elõször kinyomtatod, aztán keresel egy magas létrát...de a repülõ is jó ötlet, az még jobban felviszi.
Amúgy lila gõzöm nincs. Opcsönsz, vagy szettingsz, vagy szetápegze, mittudomén én nemigen vagyok jártas a dos játékokban. :P Sosem volt doszospécém. :P

Sz*rk: Alámpostoltál. :P Nekem sincs gõzöm mi az az OnLive, de kemi biztos tudja, mivel õ postolta be a linket.
E-Mail
scratschmaster
2009.04.22. 14:21:44
Ja, és megtudnátok mondani hogy az OnLive az mi a túró? Meg lövésem sincs hogy mi lehet.
E-Mail
scratschmaster
2009.04.22. 14:00:17
Figyuzzatok nem tudjátok hogy hogy kell a Destruction Derby 2-nek a grafikáját feljebbvenni? Nem létezik hogy nem lehet!
E-Mail
zuschzero
2009.04.22. 13:38:19
Oké, bots a "suxbox" miatt :)
És melyik a kedvencetek? A simát, az X-et vagy valamelyik másikat szeretitek jobban?
E-Mail